Dezvăluiri despre USR de la fostul vicepreședinte care și-a dat demisia. Ce se întâmplă, de fapt, în partid

Diana Radu 07.07.2020, 12:39
Dezvăluiri despre USR de la fostul vicepreședinte care și-a dat demisia. Ce se întâmplă, de fapt, în partid

Un fost vicepreședinte USR a făcut dezvăluiri despre partidul condus de Dan Barna, după și-a dat demisia. Este vorba despre vicepreședintele USR al organizației din Sibiu, Raluca Amariei, care acuză partidul că a intrat în agonie.

Fost vicepreședinte USR, dezvăluiri despre partid: „Cine nu e cu noi e împotriva noastră”

Raluca Amariei, și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte USR Sibiu pentru că din punctul său de vedere formațiunea nu mai prezintă credibilitate în fața electoratului și a luat-o pe o traiectorie greșită. Aceasta susține că partidul din care a făcut parte a intrat în „agonie”, iar politica dialogului constructiv a fost înlocuită cu sloganul: „Cine nu este cu noi este împotriva noastră”.

„Nu ştiu ce mecanisme, ce mişcări, ce jocuri, ce «agende» au făcut ca partidul construit pe democraţie, transparenţă şi meritocraţie să devină un fel de partid, unde se dictează şi se votează pe o singură voce, unde dialogul constructiv a fost înlocuit cu «cine nu e cu noi e împotriva noastră» şi unde vocile care denunţă nereguli sau doar exprimă public păreri personale sunt reduse la tăcere ori, simplu, eliminate din partid”, a scris Raluca Amariei pe Facebook.
usr, dezvaluiri, demisie
Fost vicepreședinte USR, dezvăluiri despre partid: „Cine nu e cu noi e împotriva noastră”

Fostul vicepreședinte USR Sibiu nu mai vrea să facă parte dintr-un partid care a ajuns să preia defectele de la celelalte formațiuni politice și promovează persoane necompetente. De asemenea, aceasta susține că USR nu face decât să fenteze democrația internă prin membrii care sunt scoși în față doar la alageri.

„Mai mult, am asistat la îndepărtarea de spiritul USR ca Uniune în care oameni cu convingeri doctrinare diferite puteau coexista şi colabora în interesul comunităţii şi al ţării. Înlocuirea acestui spirit cu iacobinismul radical, copierea unor forme fără fond din zona stângii occidentale şi promovarea unor mesaje jignitoare la adresa majorităţii românilor au adus USR, pe bună dreptate, eticheta de partid neomarxist, chiar dacă se autointitulează «de dreapta»”, a mai spus Raluca Amariei.