Dezvăluirea care a dezechilibrat familia regală britanică. Charles și-a recunoscut infidelitatea, noi detalii au ieșit la lumină

Ioana Bucur 07.10.2022, 21:41
Dezvăluirea care a dezechilibrat familia regală britanică. Charles și-a recunoscut infidelitatea, noi detalii au ieșit la lumină

De-a lungul anilor, mai multe scandaluri au zdruncinat din temelii familia regală britanică. Un altfel de efect l-a avut o dezvăluire ce avea să păteze pentru totdeauna imaginea monarhului. Charles și-a recunoscut infidelitatea, însă noi detalii legate de episodul rușinos ies și acum la lumină.

Charles și-a recunocut infidelitatea

Unul dintre cele mai scandaloase capitole din istoria familiei regale a Marii Britanii s-a scris la sfârșitul secolului al XX-lea. Vorbim despre destrămarea mariajului lui Charles, Prinț de Wales la acea vreme, cu Prințesa Diana.

În 1994, el a acceptat să fie intervievat la televiziunea națională de jurnalistul Jonathan Dimbley. El și prințesa Diana – cu care se căsătorise în 1981 – erau despărțiți de doi ani, însă nu erau divorțați.

În timpul acelui interviu a fost abordat un subiect sensibil: natura relației lui Charles cu cea care este acum Regina Consoartă, Camilla, acesta confirmând zvonurile legate de infidelitatea sa.

Acum, Valentine Low, autorul cărții „Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown”, publicată recent, a punctat că acea mărturisire i-a cauzat lui Charles „daune uriașe reputației”. Low a mai dezvăluit că la baza recunoașterii infidelității ar fi fost secretarul privat al lui Charles, Richard Aylard, care a fost înlăturat din funcție în 1997.

Confirmarea infidelității nu a stârnit reacții negative doar din rândul poporului ci și în rândul apropiaților familiei regale, mai spune Low.

Dezvăluirea care a dezechilibrat familia regală britanică. Charles și-a recunoscut infidelitatea, noi detalii au ieșit la lumină
Regele Charles si Camilla

„El m-a pus să o fac!”

În noua sa carte, autorul amintește o relatare împărtășită anterior în cartea lui Sally Bedell Smith din 2017, „Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life”, când Charles a fost întrebat în timpul unei cine, câteva luni după acel interviu, despre motivul ce l-a determinat să mărturisească infidelitatea.

În acel moment, el ar fi arătat cu degetul spre secretarul său, spunând furios: „El m-a pus să o fac!”

„Pentru Richard Aylard, a fost începutul sfârșitului carierei sale în serviciul regal”, a scris Low.

Aylard, a scris el, fusese angajat anterior pentru a o ajuta pe Diana să se adapteze la rolul ei în ochii publicului și fusese apoi însărcinat cu responsabilitatea de a reduce prăpastia din ce în ce mai mare dintre prințesă și Charles, pe măsură ce căsnicia lor se deteriora.

„Mărturisirea adulterului – confirmată a doua zi de Aylard la o conferință de presă în timpul cărei a precizat că Charles comunica cu doamna Parker Bowles – i-a cauzat prințului daune nespuse reputației”, a scris Low.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...