Dezertor ucrainean, și-a omorât șase camarazi și a rănit alți cinci, apoi a fugit cu o pușcă și 200 de cartușe

Cătălina Burghelea 27.01.2022, 12:13
Dezertor ucrainean, și-a omorât șase camarazi și a rănit alți cinci, apoi a fugit cu o pușcă și 200 de cartușe

Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei a deschis focul, joi dimineață, asupra camarazilor săi, ucigând șase dintre ei și rănind alți cinci. După crimele comise, trăgătorul a fugit, a anunțat Ministerul de Interne de la Kiev. Între timp, dezertorul ucrainean a fost prins și urmează să fie judecat pentru faptele sale. Incidentul a avut loc în oraşul Dnipro, la fabrica de rachete Pivdenmaş.

Crimă în masă la o fabrică de rachete din Ucraina

Un soldat al Gărzii Naționale ucrainene și-a împușcat camarazii într-o fabrică militară din centrul Ucrainei din motive necunoscute, ucigând șase persoane și rănind alte cinci înainte de a fuge, a declarat poliția. Poliția a spus că printre victime se numără cinci militari și un civil. Bărbatul a fugit cu o pușcă Kalașnikov și 200 de cartușe.

„Un membru al Gărzii Naționale a Ucrainei a tras cu o pușcă de asalt Kalaşnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare. Drept urmare, cinci persoane au fost ucise şi alte cinci, rănite”, a transmis inițial ministerul printr-un comunicat. Ulterior, a mai murit un soldat rănit grav, potrivit paginii de Facebook Peace for Ukraine.

Un soldat a deschis focul asupra camarazilor săi

Tragedia a avut loc în jurul orei 3:40, când soldatul a primit arma când a intrat în tură. Trăgătorul ar fi un militar născut în anul 2001.

„Motivele acestei crime nu sunt cunoscute, încă”, a mai spus Ministerul ucrainean, precizând că Nikolai Balan, comandantul Gărzii Naționale ucrainene, a fost trimis la fața locului.

Dezertorul a fost capturat

Militarul a fost capturat la scurt timp după incident, după ce a fugit în orașul Pidhorodne, la aproximativ 20 de kilometri nord de împușcătura în masă. Recrutul ar fi luat un AK47 și muniție din arsenal înainte de a trage în colegi chiar înainte de ora locală 4 dimineața, notează DW.

22 de soldați erau de pază în momentul incidentului. Doi militari au reușit să fugă și să contacteze poliția.

Ce se știe despre împușcături?

Ministerul de Interne al Ucrainei a scris pe Telegram că incidentul au avut loc „pe teritoriul Uzinei Yuzhny Yuzhmash”. Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei, pe care l-a numit un recrut în vârstă de 20 de ani, a fost responsabil pentru evenimentul tragic.

Uzina de mașini Makarov Yuzhny este o companie de stat, specializată în producția de rachete și echipamente spațiale. O femeie soldat se numără printre persoanele decedate, ca urmare a rănilor grave, potrivit Ministerului de Interne.

Dezertor ucrainean si-a omorat sase camarazi si a ranit alti cinci, apoi a fugit cu o pusca si 200 de cartuse

Alertă maximă printre polițiști

Trăgătorul a fugit și ultima oară a fost văzut în apropierea Colegiului Rocket and Space. El purta uniforma de camuflaj și ar fi ascuns un AK47 sub haine. Poliția națională a fost în alertă maximă până la prinderea fugarului.

„În primul rând, ancheta se va confrunta cu întrebarea: care a fost motivul săvârșirii unor astfel de crime groaznice? Trebuie să aflăm dacă militarul s-a confruntat cu o presiune psihică din partea colegilor”, a declarat adjunctul ministrului de interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, pe rețelele sociale, scrie The Guardian.

Anchetă amplă în cazul soldatului

Acesta a mai spus că anchetatorii vor analiza modul în care soldatul, Artem Ryabchuk, a trecut de comisia medicală pentru permisul de port-armă.

„În orice caz, el va suferi cea mai severă pedeapsă pentru crima în masă. (…)”, a adăugat Gerașcenko.

Episoadele de agresivitate au afectat militarii din fostele țări sovietice în anii 1990, o tendință despre care organizațiile pentru drepturile omului spuneau că s-a diminuat, dar are ca rezultate sinucideri și crime.

Urmăriți Impact.ro și pe