Încă de când Eon Musk a preluat compania Twitter, lucrurile nu par să meargă într-o direcție prea bună. De data aceasta este vorba despre directorii pentru securitatea informaţiilor, confidenţialitate şi conformitate ai Twitter, care au decis să părăsească compania. Se pare că aceste demisii care ar putea expune compania la pericolul de a încălca regulile autorităţilor de reglementare, notează Reuters.
„Directorii noştri pentru securitatea informaţiilor, confidenţialitate şi conformitate şi-au dat demisia aseară. Această ştire va fi îngropată în drama revenirii la birou. Cred că este intenţionat”, a scris un avocat al echipei de confidenţialitate a companiei, într-o notă postată pe Twitter.
Lea Kissner, directorul pentru securitate al companiei, a fost cea care a confirmat că şi-a dat demisia într-un tweet. La scurt timp după s-a aflat că și directorul pentru confidenţialitate al Twitter, Damien Kieran, şi responsabilul pentru conformitate Marianne Fogarty şi-au dat demisia.
Momentan, Twitter nu a răspuns unei solicitări de comentarii cu privire la aceste demisii în lanț.
După ce a preluat compania, șeful Tesla și SpaceX a luat mai multe decizii care au surprins pe toată lumea, cum ar fi reducerea a jumătate din forţa de muncă a companiei de social media sau reținerea unei taxe de 8 dolari pe lună pentru serviciul Twitter Blue, care va include o verificare albastră.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Vom începe vineri procesul dificil de reducere a forței de muncă la nivel mondial”, a transmis Twitter angajaților săi la data de 3 noiembrie, într-un e-mail.
„Recunoaștem că o serie de persoane care au avut contribuții notabile la Twitter vor fi afectate, dar această acțiune este, din păcate, necesară pentru a asigura succesul companiei în continuare”, a fost mesajul transmis de companie angajaților.
Însă la doar câteva zile distanță, situația s-a schimbat complet, deoarece zeci de angajaţi au fost rugați să se reîntoarcă la locul de muncă. În plus, unii dintre angajații cărora li se cere să se întoarcă ar fi fost disponibilizaţi din greşeală, în timp ce alții au fost lăsaţi să plece cu puțin timp înainte ca managementul să realizeze că munca şi experienţa acestora sunt vitale pentru a construi noile caracteristici pe care le prevede Musk.
„Urmărim evoluţiile recente de la Twitter cu profundă îngrijorare. Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să respecte decretele noastre de consimţământ. Ordinul nostru de consimţământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea şi suntem pregătiţi să le folosim”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Federale pentru Comerţ, potrivit sursei citate.
La data de 27 octombrie, Elon Musk a cumpărat Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari, după care a prelat instant controlul acesteia. Tot în aceeași zi a dizolvat consiliul de administrație, după care a concediat directorul general și alți directori importanți și chiar a lansat proiecte majore cu obiective de rezolvare rapidă.