Dezastru pentru jucătorii din Liga 1! Ce tăieri salariale urmează din cauza întreruperii campionatului

Marian Cărăvan 16.03.2020, 13:41
Dezastru pentru jucătorii din Liga 1! Ce tăieri salariale urmează din cauza întreruperii campionatului

Întreruperea campionatului intern ar putea provoca un adevărat dezastru pentru jucătorii din Liga 1. Se vorbește despre tăieri salariale la ligile inferioare și despre incapacitatea echipelor de a juca după 30 iunie 2020.

Dezastru pentru jucătorii din Liga 1! Ce tăieri salariale urmează din cauza întreruperii campionatului

Portavocea fotbaliștilor din competițiile interne este Emilian Hulubei, președintele AFAN, care a identificat două mari probleme generate de actuala situație de pe plan mondial. Acesta a precizat că în condițiile în care întrecerea este oprită fotbaliștii ar putea rămâne neplătiți, iar echipele românești ar putea ajunge în incapacitatea de a juca după data de 30 iunie. Pentru că sezonul s-ar putea prelungi până după 30 iunie, dată la care multor jucători le expiră angajamentele.

„Există cluburi la Liga 2 și 3 care spun că vor plăti jucătorii la 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu e posibil. Sunt situații excepționale și se vor lua măsuri excepționale. Nu e vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne așezăm la masă și să luăm decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situație de compromis. Trebuie să înțeleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părți”, a declarat Emilian Hulubei, într-o intervenție la Digi Sport.

cfr cluj lazio europa league
CFR Cluj mai are de așteptat până la un eventual nou titlu de campioană

Ce se întâmplă cu contractele jucătorilor? Situația lui Ianis Hagi e similară multor jucători din România

Inițial, multe cluburi din fotbal nu au fost încântate de decizia FRF de suspendare a competiției interne, dar până la urmă nu au avut de ales și s-au supus deciziei forului condus de Răzvan Burleanu. Pe lngă regândirea strategiei, o altă problemă îi macină acum pe oficiali: ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră pe 30 iunie? Aceasta în condițiile în care printre scenariile vehiculate privind continuarea competiției este și cel al programării partidelor la vară.

„Vor trebui prelungite contractele jucătorilor. Există o mare problemă, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta zic că e ceva serios și trebuie discutat. Ce se întâmplă dacă va trece de luna iunie?”, a precizat Emilian Hulubei.

La momentul deciziei FRF de suspendare a tuturor competițiilor fotbalistice de pe teritoriul României se disputaseră deja două etape din play-off-ul Ligii 1. Întreruperea campionatului o găsește pe primul loc pe CFR Cluj, cu 30 de puncte, urmată de FCSB și U Craiova, ambele cu câte 26 de puncte. În Liga 2, UTA și CS Mioveni sunt pe cele două locuri care asigură promovarea directă, iar Turris Turnu Măgurele ocupă locul 3, care duce la baraj.

Urmăriți Impact.ro și pe