Detaliul ţinut secret până acum de Simona Halep. Suferinţa prin care a trecut sportiva ani la rând: „Doctorul mi-a recomandat asta”

Stan Filon 19.01.2021, 14:12
Detaliul ţinut secret până acum de Simona Halep. Suferinţa prin care a trecut sportiva ani la rând: „Doctorul mi-a recomandat asta”

Simona Halep a dezvăluit recent că suferă de o boală foarte dureroasă, care nu-i dă pace. Sportiva din România a recunoscut că se luptă cu această boală de mai bine de 11 ani. Când face efort, durerile sunt și mai mari, după cum a mărturisit fostul număr 1 WTA.

Simona Halep a ținut ascuns faptul că suferă de o boală dureroasă de mai bine de 11 ani

Simona Halep are probleme la picioare. Suferă de tendinită și este obligată să poarte orteze de atâția ani. Fără ele, meciurile de tenis ar fi un adevărat calvar pentru campioana noastră. ”Acum vreo 10 – 11 ani eram în străinătate și m-a luat durerea de tendon. Atunci doctorul de la turneu mi-a recomandat să fac un test. Am făcut și de atunci am avut parte de orteză. Am folosit-o zi de zi.

Atunci când merg am renunțat la ele pentru că vreau să se așeze tălpile și să mă simt și eu un pic mai comod, dar atunci când fac efort le folosesc în permanență. Mi-au echlibrat tot corpul. Înainte eram cu 1 – 1.5 la sută diferență, atunci când călcam de pe un picior pe celălalt, iar acum sunt la 0.1 – 0.2 la sută. Am progresat foarte mult în anii aceștia”, a dezvăluit Simona Halep despre boala pe care o are – tendinita -pentru cei de la Asociația de Pediatrie, citată de as.ro.

Simona Halep a tinut ascuns faptul ca sufera de o boala dureroasa de mai bine de 11 ani
Simona Halep a tinut ascuns faptul ca sufera de o boala dureroasa de mai bine de 11 ani

Ce se întâmplă dacă Simona Halep joacă tenis fără talonete

Dar ce se întâmlă când joacă fără orteze? Sportiva a văzut pe pielea ei ce înseamnă să ai tendinită și să joci tenis la cel mai înalt nivel, fără orteze. Pur și simplu le-a uitat la hotel și a avut de tras după aceea câteva zile bune.

”Am jucat, dar pentru că le-am uitat…Nu a fost voia mea. Le-am uitat la hotel și a trebuit să joc o oră fără ele. Am avut dureri în talpă și am făcut febră musculară la mușchii din talpă”, a mai declarat Simona Halep.

Acum, sportiva noastră se află în carantină, deoarece vrea să participe la Australian Open, dar organizatorii au reguli foarte stricte, menite să-i protejeze pe sportivi de temutul coronavirus. Timp de 14 zile, toți sportivii care participă la turneul din Australia au fost nevoiți să rămână în carantină, aproape închiși în camerele de hotel.

Simona Halep, Naomi Osaka, Serena Williams, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Dominic Thiem sunt în Adelaide, separați de marea masă a jucătorilor de la Australian Open, care sunt cazați în Melbourne. Sportivii din Adelaide au fost rugați să nu mai posteze imagini pe rețelele de socializare, deoarece acest lucru poate crește frustrarea celorlalți, care au fost izolați total, mai ales după ce au fost depistate două cazuri de coronavirus printre ei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...