Detaliul observat pe noile monede britanice. Semnificația ascunsă în portretul regelui Charles al III-lea

Anca Manolica 30.09.2022, 20:33
Detaliul observat pe noile monede britanice. Semnificația ascunsă în portretul regelui Charles al III-lea

Monetăria Regală din Marea Britanie a publicat primele imagini ale noilor monede oficiale ale regelui Carol al III-lea, în urma morții reginei Elisabeta a II-a. Acestea prezintă o diferență esențială față de portretele anterioare ale reginei Elisabeta a II-a. Iată cum vor arăta acestea. O monedă de 50 de pence cu imaginea monarhului va intra în circulație în numai câteva săptămâni,

Detaliul observat pe noile monede britanice

Portretul regelui Carol al III-lea care va apărea pe monedele britanice a fost dezvăluit de Royal Mint, producătorul oficial al monedelor britanice. Imaginea de pe monedele comemorative de 5 lire sterline și 50 de pence a fost concepută de sculptorul britanic Martin Jennings și aprobată de monarh, potrivit unui comunicat al Monetăriei Regale.

În conformitate cu o tradiție care datează de secole – în care fiecare monarh privește în direcția alternativă față de predecesorul său – noul portret al regelui Carol al III-lea privește spre stânga, în timp ce regina Elisabeta a II-a privea spre dreapta în monedele anterioare.

Inscripția în latină care înconjoară portretul sună astfel: „- CHARLES III – D – G – REX – F – D – 5 POUNDS – 2022”, care se traduce prin „Regele Carol al III-lea, prin harul lui Dumnezeu, Apărător al Credinței”, potrivit CNN.

„Este un privilegiu să sculptez prima efigie oficială a Majestății Sale și să primesc aprobarea sa personală pentru design.

Portretul a fost sculptat după o fotografie a Regelui și a fost inspirat de efigiile iconice care au împodobit monedele britanice de-a lungul secolelor. Este cea mai mică lucrare pe care am creat-o, dar mă simt umilit să știu că va fi văzută și ținută de oameni din întreaga lume timp de secole.”, a declarat sculptorul Martin Jennings.

Detaliul observat pe noile monede britanice
Detaliul observat pe noile monede britanice

Moneda de 50 de pence va fi pusă în circulație generală în următoarele luni

Reversul monedei de 5 lire sterline va prezenta două noi portrete ale reginei Elisabeta a II-a, realizate de artistul John Bergdahl. Iar reversul monedei de 50 de pence va avea un desen care a apărut inițial pe moneda Coroanei Încoronării din 1953 a reginei decedate.

Acesta va include cele patru sferturi ale armelor regale reprezentate în interiorul unui scut. Între fiecfchare scut se va afla emblema fiecărei națiuni britanice: un trandafir pentru Anglia, un ciulin pentru Scoția, un trifoi pentru Irlanda de Nord și un praz pentru Țara Galilor.

În cadrul unei conferințe de presă care a urmat decesului reginei, Leigh Gordon, directorul general al Monetăriei Regale Australiene, a confirmat faptul că Australia va folosi aceeași efigie care a fost aprobată de Palatul Buckingham și de Monetăria Regală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...