Detaliul observat în sala de judecată, în timpul procesului Elenei Udrea. E o premieră

Stan Filon 21.06.2022, 08:36
Detaliul observat în sala de judecată, în timpul procesului Elenei Udrea. E o premieră

Instanța Supremă a amânat pentru ziua de miercuri, 22 iunie, luarea în discuţie a recursului în casaţie formulat de Elena Udrea, însă fostul ministru și avocații săi s-au aflat în sala de ședință și au încercat din răsputeri să îi convingă pe judecători de nevinovăția ei. S-a consemnat și o premieră într-un astfel de dosar, în sală fiind mult mai mulți gardieni decât în mod normal la un astfel de proces.

Premiera care a avut loc la procesul Elenei Udrea de la Instanța Supremă

Așadar, au fost luate măsuri suplimentare de protecție la procesul Elenei Udrea de la Instanța Supremă, unde urma să se ia în discuție recursul în casație al fostului ministru al Turismului, condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea încearcă prin această cale extraordinară de atac să scape de sentința primită și susține că condamnarea sa este una nelegală.

Elena Udrea s-a prezentat în sala de judecată îmbrăcată într-un costum albastru satinat. S-a putut vedea cu ochiul liber că a slăbit câteva kilograme, față de cum arăta atunci când a fost reținută la frontiera dintre Bulgaria și Grecia. A fugit din țară imediat după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Premiera care a avut loc la procesul Elenei Udrea de la Instanta Suprema
Premiera care a avut loc la procesul Elenei Udrea de la Instanta Suprema

Adrian Alexandrov le-a pus nervii la încercare gardienilor

Elena Udrea a cerut judecătorilor Curții Supreme și să o lase în libertate până când va fi soluționat recursul în casație, o cale extraordinară de atac a condamnării la 6 ani de închisoare, primită în dosarul Gala Bute.

Nu a fost singura cerere formulată de Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului a cerut și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Udrea va afla decizia instanței peste două zile. În sala de judecată a fost prezent și iubitul Elenei Udrea, care le-a pus la încercare nervii gardienilor de la Penitenciarul Târgșor care o însoțeau pe Elena Udrea.

Adrian Alexandrov a încercat să ia legătura cu partenera sa de viață, însă a fost oprit de gardieni. Acesta a explicat ce a vrut să facă, însă inițiativa sa s-a lovit de refuzul gardienilor, care i-au cerut să nu mai încerce să ia legătura cu Elena Udrea.

„Nu a văzut-o de două luni de zile pe mama ei”

„M-am așezat mai lângă ea, am încercat să-i arăt o poză cu cea mică pe telefon, însă doamna care o păzea nu m-a lăsat. E greu să merg cu cea mică în vizită, pentru că discuția se desfășoară în spatele unui geam. Nu a văzut-o de două luni de zile pe mama ei. Ea nu știe ce face mama ei și unde este”, a declarat Adrian Alexandrov.

În fața magistraților, Elena Udrea și apărătorii săi au făcut încercări disperate de a-i convinge pe magistrați să ia o decizie în favoarea ei și să o lase în libertate până va fi judecat pe fond recursul în casație, ultima cale de atac a sentintei definitive.

„A fost o ședință destul de grea, dar cred ca am reusit să demonstrez și să fac să înțeleagă pe toata lumea ca Elena Udrea executa o pedeapsă nelegală”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea. Fostul ministru al Turismului va afla miercuri, 22 iunie, decizia magistraților de la Instanța Supremă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...