Detaliul neștiut despre relația dintre soții Ceaușescu și fiii lor. Cum a reușit Valentin să-și supere părinții

Valentin Ceaușescu este fiul cel mare al fostului cuplu de dictatori Nicolae și Elena Ceaușescu. Se știu puține acum despre singurul fiu al cuplului rămas în viață. Dar în trecut a reușit să-și supere părinții cu câteva alegeri.

Valentin Ceaușescu s-a născut pe 17 februarie 1948. El are acum 73 de ani și, potrivit unor zvonuri din presa mondenă, ar trăi la marginea Bucureștiului, într-o vilă dăruită de socrul său.

El se află acum alături de cea de-a doua soție.

Pe vremea când România era condusă de Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena, Valentin Ceaușescu a reușit să-i supere pe aceștia.

Cum i-a supărat Valentin pe soții Ceaușescu

Valentn Ceaușescu s-a ținut departe de viața politică și înainte de 1989 și după Revoluție. Spre deosebire de fratele său, Nicu Ceaușescu, a fost discret.

Totuși, a reușit să-și supere părinții din cauza alegerilor amoroase. Cu prima sa soție, Iordana Borilă, s-a cunoscut la Liceul ”Dr. Petru Groza” din București.

Soții Ceaușescu nu au fost de acord cu această căsătorie, considerând că are ”originea etnică impură”, potrivit politologului Vladimir Tismăneanu.

”Motivul antipatiei Elenei Ceaușescu față de Donca ține – ca și în cazul Iordanei Borilă, prima soție a  lui Valentin, fratele mai mare al lui Nicu – de semnele unei obsesii tot mai mari pentru «noblețea» sângelui unei posibile nurori și, prin urmare, viitoare membră a proiectatei «dinastii» prezidențiale. Dacă în cazul Iordanei, Elena Ceaușescu avea rezerve legate de originea ei etnică, despre Donca se spunea că ostilitatea ar fi provenit din convingerea Elenei că era un copil înfiat, a cărui ereditate ar fi fost necunoscută”, a explicat Tismăneanu, fost coleg de şcoală cu Nicu Ceaușescu.

Iordana și Valentin Ceaușescu s-au căsătorit în 1970 și s-au despărțit 17 ani mai târziu. Au avut împreună un băiat –  pe Daniel Valentin Ceaușescu.

Ulterior, Valentin Ceaușescu s-a recăsătorit cu Roxana Dună, fiica unui nomenclaturist. Au împreună o fiică, Alexandra, studentă la Arhitectură.