Detaliul la care trebuie să fii atent când cumperi un brad natural de Crăciun. Aşa îţi poţi da seama dacă va rezista mult timp

Badea Violeta 09.12.2021, 09:54
Detaliul la care trebuie să fii atent când cumperi un brad natural de Crăciun. Aşa îţi poţi da seama dacă va rezista mult timp

Crăciunul se apropie cu pași repezi și mulți români au început deja să împodobească bradul. Unii aleg ca acesta să fie artificial pentru că este mai bogat și îl pot păstra pentru mai mulți ani, în timp ce alții optează pentru unul natural, pentru a-i simţi parfumul special. Dacă și tu preferi să achiziționezi un brad natural trebuie să fii atent la câteva detalii extrem de importante.

Cum alegi bradul natural de Crăciun

Deși tradiția spune că bradul de Crăciun se împodobește în seara de Ajun, mulți români se grăbesc și fac acest lucru încă de la începutul lunii decembrie. Comercianții știu acest lucru și deja au apărut prin piețe cu brazii naturali. Unii dintre aceștia sunt tăiați de ceva timp și ar putea să se ofilească mult mai repede.

Dacă vrei sa ai siguranța că bradul tău va rezista pentru o perioadă mai lungă de timp trebuie să fii atent la câteva detalii. Specialiștii spun că bradul nu trebuie să fie ușor. Potrivit acestora, pomii care nu sunt voluminoşi şi grei, cel mai probabil nu au absorbit suficientă apă şi nu sunt atât de sănătoşi, pe cât ne-am dori.

„Dacă un copac este extrem de uşor, probabil nu va fi la fel de sănătos şi nu va trăi la fel de mult ca un copac mai greu, care este hidratat suficient‟, a declarat Justin Timm, citat de bestlifeonline.

De asemenea, experții te sfătuiesc să-i miroși ramurile. Dacă acestea au un pafum proaspăt și puternic de brad înseamnă că a fost tăiat recent. De asemenea, aceștia îți recomandă să verifici și prospețimea acelor de brad. Dacă acestea se desprind înseamnă că pomul a fost tăiat de mai mult timp.

Un alt mod de a verifica prospețimea bradului este acela de a curba un ac de-al acestuia. Dacă acul de brad se rupe și pocnește atunci când încerci să îl îndoi, înseamnă că bradul este ofilit. În schimb, dacă acul este elastic și revine la forma inițială după ce a fost îndoit, înseamnă că bradul este proaspăt și-l poți achiziționa fără nicio grijă.

Cum se alege bradul natural de Craciun
Cum se alege bradul natural de Craciun

Cum păstrezi bradul proaspăt cât mai mult timp

Bradul de Crăciun poate rezista o lună sau chiar mai mult, însă la fel ca oricare altă plantă care a fost tăiată de la rădăcini, trebuie să te asiguri că este îngrijit corespunzător.

În primul rând, acesta trebuie hidratat cu regularitate, cu apă aflată la temperatura camerei. De asemenea, bradul trebuie stropit cu apă în fiecare zi. De asemenea, acesta nu trebuie să fie așezat în apropierea unei surse de căldură.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...