Detaliul de care nu ţii cont când faci ouă fierte. E esenţial, doar aşa ies perfecte

Ana Anitoiu 24.11.2021, 18:00
Detaliul de care nu ţii cont când faci ouă fierte. E esenţial, doar aşa ies perfecte

Un detaliu de care nu ții cont atunci când faci ouă fierte este esențial pentru ca ele să iasă perfecte. Dacă nu este respectat acest amănunt, rezultatul poate fi dezamăgitor. Alte erori mai puțin cunoscute pot ruina de asemenea un preparat pe baza acestui aliment.

De ce detaliu esențial nu ții cont când faci ouă fierte

Bogate în nutrienți necesari organismului, ouăle sunt perfecte atât pentru mic-dejun, cât și pentru celelalte mese ale zilei ori gustări. Cel mai simplu mod de pregătire a lor este prin fierbere, dar chiar și așa, se pot strecura erori ce pot compromite rezultatul.

Un detaliu esențial de care nu multe peroane țin cont este că punerea lor în apa ce clocotește. În acest fel, ouăle reci din frigider se pot crăpa. Corect este ca acestea să fie puse în oala goală, după care să se acopere cu apă rece și abia apoi să înceapă procesul de fierbere.

Detaliul esential oua fierte
Oua fierte

Alte greșeli în pregătirea unor ouă fierte

Alte greșeli în pregătirea unor ouă fierte sunt lăsarea lor în apă fierbinte mai mult de 10 minute și înghesuirea lor în oală. În acest fel, fie vor deveni prea tari, fie se vor crăpa sau nu se vor putea găti integral.

Mulți oameni fac alte două greșeli: fie pun sare în apa în care fierb ouă, fie le curăță de coajă înainte ca acestea să se răcească. În primul caz, acestea pot crăpa, iar în al doilea, acestea se curăță mai greu și riscă să nu-și păstreze perfect forma.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Cum se fac corect ouăle poșate

Pentru a face un ou poșat perfect, ce merge de minune pe o felie de pâine prăjită sau într-un sandviș, este foarte important ca acesta să nu fie spart direct deasupra oalei cu apă clocotită. Cel mai bine este să fie pus în apă ce fierbe dintr-un bol mai mic. În acest fel, albușul nu se va împrăștia.

O altă regulă de aur în pregătirea ouălor poșate este folosirea unora proaspete. Cu cât acestea sunt mai vechi, cu atât au o consistență mai puțin vâscoasă, iar albușul riscă să se împrăștie.

Când se pune oțet în apa pentru ouă poșate

Totodată, nu este recomandat să fie pus oțet în apa pentru ouăle poșate, înainte de fierbere. Specialiștii recomandă adăugarea acestui ingredient abia după ouă, astfel încât acestea să se gătească uniform.

În plus, temperatura apei este extrem de importantă în pregătirea ouălor poșate. Dacă este prea mare, albușul se va rupe, iar dacă este prea rece, conținutul se va împrăștia în oală. Un indiciu al momentului perfect pentru adăugarea ouălor îl reprezintă bulele mici de la suprafața apei, înainte de începerea fierberii. Vezi și câte ouă trebuie să mănânci în funcție de vârstă!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...