Detaliul cutremurător povestit de un martor despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa. Cum a reacționat când a văzut ce a făcut

Ioana Bucur 20.01.2022, 11:31
Detaliul cutremurător povestit de un martor despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa. Cum a reacționat când a văzut ce a făcut

Chiar dacă polițistul care a ucis-o pe Raisa refuză să dea declarații în fața anchetatorilor care încearcă să afle adevărul despre ultimele clipe de viață ale copilei de 11 ani, noi detalii cutremurătoare ies la iveală. Un martor al cumplitului accident a povestit cum a reacționat agentul imediat după ce și-a dat seama ce făcuse. Bărbatul a observat un detaliu despre care nu s-a mai vorbit până acum.

Ce a dezvăluit un martor despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa

La o săptămână după moartea Raisei, copila de doar 11 ani spulberată pe o trecere de pietoni de o mașină a poliției, încă nu știm cum s-a putut ajunge la o asemenea tragedie. Polițistul care a produs accidentul refuză să dea declarații, deși a fost audiat de două ori, susținând că starea sa emoțională nu îi permite să se pronunțe, deocamdată, iar autoritățile s-au rezumat la o conferință de presă susținută la 24 de ore de la moartea fetiței.

„În acest moment nu pot să dau o declarație, având în vedere starea emoțională în care mă aflu, urmând ca ulterior să mă prezint pentru a colabora cu organele judiciare”, a menționat polițistul incriminat pentru moartea copilei, potrivit avocatului familiei tinerei ucise.

Cu toate astea, există mărturiile tulburătoare ale oamenilor care au văzut întreaga tragedie. În timp ce mulți s-au concentrat pe imaginile revoltătoare cu polițistul care pare să verifice dacă micuța mai trăiește împingând-o cu piciorul, un martor a surprins un detaliu despre care nu s-a vorbit până acum. Potrivit acestuia, imediat după ce le-a lovit pe cele două copile cu mașina, agentul era vizibil speriat – plângea și tremura.

„Eram pe stradă și mă îndreptam spre magazinul din colț. Am văzut când una dintre fetițe a fost lovită și târâtă zeci de metri. Nu am văzut când polițistul a atins-o cu piciorul, însă ce pot să vă spun și le-am declarat și anchetatorilor este că acel polițist plângea, tremura și își ținea fața în mâini, din cauza șocului.

Era un om distrus, efectiv. Apoi au venit mașinile de poliție, celor SMURD și nu l-am mai văzut pentru că locul accidentului era înconjurat”, a declarat martorul, locuitor al Sectorului 1 pentru Gândul.

Detaliul cutremurător povestit de un martor despre poliţistul care a ucis-o pe Raisa. Cum a reacționat când a văzut ce a făcut

Înregistrările apelurilor polițistului la 112

De lângă trupul Raisei, care încă mai respira, polițistul a sunat de la mai multe ori la Ambulanță. Înregistrările apelurilor sale la 112 au fost făcute publice în urmă cu câteva zile.

Agentul a sunat la 112 și a cerut intervenția unui echipaj de urgență, identificându-se și spunând că a lovit mortal un pieton. A fost preluat apoi de un operator care i-a cerut mai multe detalii.

Al cincilea dispecer 112: Bună ziua. Poliția. Spuneți, vă rog.
Polițistul: Alo, vă rog!
Polițistul: Am lovit-o. Am lovit-o pe trecerea de pietoni. Mi-a sărit în față. Un copil, un copil, un copil!
Al șaselea dispecer 112: Are puls?
Polițistul: Are, are, da! Da, acum sunt cu ambulanța la telefon!
Polițistul: Ce să-i fac? Ce să-i fac? E plină de sânge! E plină de sâge! A pierdut foarte mult sânge! Dar se mișcă! Ce să-i fac? Spuneți-mi ce să-i fac?
Al șaselea dispecer 112: Să rămână jos, acolo. Să nu se miște! Să nu stea pe spate! Eventual..pe stânga.
Polițistul: Pe stânga? Pe partea stângă?

În momentul în care a fost întrebat dacă era în misiune în momentul în care a produs accidentul, polițistul a spus că da, era în misiune. Informație ce s-a dovedit a fi falsă, infirmată chiar de șeful Poliției Capitalei, în timpul unei conferințe de presă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...