Detaliul care te face vulnerabil în fața unui atac al câinilor vagabonzi. Ce îi determină, de fapt, să reacționeze

Badea Violeta 23.01.2023, 20:59
Detaliul care te face vulnerabil în fața unui atac al câinilor vagabonzi. Ce îi determină, de fapt, să reacționeze

Ultimul eveniment nefericit a șocat pe toată lumea, asta după ce Ana Oros, o femeie de 44 de ani, a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii din București. Atacurile maidanezilor asupra oamenilor sunt, din păcate, foarte întâlnite la noi în țară. Iată detaliul care îi face pe oameni vulnerabili în fața unui atac al câinilor vagabonzi!

Motivul pentru care câinii vagabonzi atacă oamenii

Cazul româncei ucise de o haită de câini în București a șocat pe toată lumea. Din păcate, aceste animale se găsesc pe toate drumurile la noi în țară, iar autoritățile par depășite de situație.

Agresivitatea câinilor față de oameni este o problemă foarte gravă. În cadrul unui interviu, Elvira Kutueva, fondatorul unei fundații caritabile pentru protecția naturii și a animalelor, a vorbit pe seama acestui subiect. Aceasta a enumerat motivele din cauza cărora câinii pot deveni agresivi:

De ce ataca cainii agresivi
De ce ataca cainii maidanezi
  • Pentru că simt mirosul unui alt câine

Elvira Kutueva a precizat că persoanele care au un patruped acasă au șanse mai mari să fie atacate de o haită de câini. Pentru a argumenta cele spuse, aceasta a dat exemplu cazul unei femei din Rusia, care a fost atacată de câinii vagabonzi pe stradă.

„Câinii au o reacție complet inadecvată la o femelă în călduri. Când am scos un astfel de câine din haita, ceilalți au fugit după mașină încă zece minute.

Poate că femeia a avut o cățea pe care a îmbrățișat-o sau a mângâiat-o în timpul ciclului estral, iar mirosul a ajuns pe piele sau pe haine, ceea ce a provocat haita. Mirosind acest miros, devin ca niște zombi”, a spus ea, potrivit Gazeta.ru.

  • Pentru că simt frica oamenilor

Totodată, Kutueva a precizat că victima s-ar putea să fi fost speriată de animale. „Câinii simt frică din partea oamenilor. De asemenea, este posibil ca capul haitei să fi fost un câine de rasă agresivă: un amstaff sau un alabai.

Sunt complet de necontrolat dacă nu sunt educați. În plus, ea a început să riposteze, iar acest lucru a dat un motiv suplimentar pentru agresiune”.

Citește și Cum să te aperi dacă ești atacat de câini maidanezi. Gestul care îți poate aduce probleme mari!

  • Mitul care a fost spulberat de expertă

Multa vreme, oamenii au crezut că aceste animale atacă atunci când sunt flămânde. Dar, în cadrul aceluiași material, Elvira Kutueva a dezvăluit că, de fapt, un câine flămând nu va ataca niciodată un om pentru a se hrăni.

„Acest lucru se poate întâmpla doar dacă câinele are deja obiceiurile lupului, de vâna. Acest lucru se întâmplă rar. Și chiar și în acest caz, la început câinele adulmecă și atacă numai dacă este gonit”, a precizat specialista.

Citește și Anchetă extinsă pentru sancţionarea celor responsabili solicitată de PSD în cazul femeii ucise de câini: „Este o gravă neglijenţă în serviciu care trebuie sancţionată dur”!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...