Detaliul care îţi arată numărul real de kilometri pe care îi are o maşină second-hand. La asta trebuie să fii atent când cumperi, de fapt

Stan Filon 22.06.2022, 15:14
Detaliul care îţi arată numărul real de kilometri pe care îi are o maşină second-hand. La asta trebuie să fii atent când cumperi, de fapt

Autoritățile le recomandă tuturor să cumpere mașini noi, poate chiar și electrice, și vin în ajutorul șoferilor cu bonusuri destul de consistente, însă mulți români nu își permit nici în aceste condiții să-și achiziționeze o mașină nouă, așa că se orientează tot spre piața second-hand. Această piață însă poate deveni o adevărată capcană, mai ales pentru șoferii neexperimentați, care nu știu să verifice așa cum trebuie o mașină. O metodă bună este să ceri expertiza unui service autorizat, însă nici așa nu garantează nimeni că vei avea o mașină bună.

Detaliul care îţi arată numărul real de kilometri pe care îi are o maşină second-hand

Mașinile second hand din România sunt problematice, deoarece ajung în țara noastră după ce au fost folosite intens în țări precum Germania, Olanda, etc. Achiziționarea unei mașini vechi este una destul de dificilă, mai ales atunci când nu te pricepi la mașini. Astfel, mulți români se aleg pe cap cu adevărate probleme, imediat după ce cumpără mașina mult visată.

Una dintre cele mai bune semnale legate de o mașină este kilometrajul. În România însă semnalele respective pot fi unele false, deoarece nimeni nu știe cu exactitate câți kilometri reali a parcurs mașina respectivă, fapt cunoscut fiind că samsarii români obișnuiesc să măsluiască prin diferite metode kilometrajul real.

Detaliul care iti arata numarul real de kilometri pe care ii are o masina second-hand
Detaliul care iti arata numarul real de kilometri pe care ii are o masina second-hand

Cum să te ții departe de țepe atunci când cumperi o mașină second – hand

Chiar legat de această problemă, cei de la canalul de YouTube 99Vehicles au făcut un clip în care oferă câteva sfaturi prin care cei care vor o mașină rulată se pot feri de țepe. Blogării respectivi spun, de exemplu, dacă pe evacuare o mașină scoate fum cu o nuanță albăstruie, acesta poate fi un semn că motorul are probleme.

„Deci motorul ăla nu are, în nici un caz 60, 80, 120 sau 180.000 de km reali. Mașina are 400.000”, spun cei de la 99Vehicles, care recomandă să ne ținem departe de astfel de mașini, care ne pot aduce și o amendă în trafic, dacă oamenii legii observă poluarea pe care o lasă în urmă autoturismul nostru.

”Fumul de eșapament albastru înseamnă că există probabil o scurgere de ulei sau probleme la arderea uleiului in motor. Scurgerea poate fi cauzată de mai multe probleme, cum ar fi scurgeri ale garniturilor de supapă, inele de piston deteriorate sau pereți de cilindru uzați.

Toate motoarele ard o cantitate infimă de ulei, acesta este motivul pentru care nivelul de ulei al motorului va scădea în mod natural și unul dintre motivele pentru care acesta își schimbă culoarea. Cu toate acestea, într-un motor sănătos, nu se va arde atât de mult ulei încât să se producă un fum vizibil. Dacă puteți vedea fumul albastru înseamnă este necesară o reparație”, mai spun realizatori filmulețului respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe