Detaliul care i-a dezgustat pe turiștii prezenți pe litoralul Mării Negre. Ce au observat la mal întrece orice imaginație. „Nu se poate, eu nu intru”

Ioana Bucur 29.08.2022, 14:48
Detaliul care i-a dezgustat pe turiștii prezenți pe litoralul Mării Negre. Ce au observat la mal întrece orice imaginație. „Nu se poate, eu nu intru”

Turiștii care au sperat să petreacă un concediu frumos într-una dintre cele mai populare stațiuni de pe litoralul românesc al Mării Negre au avut parte de o surpriză neplăcută. Ce au găsit pe mal i-a dezgustat pe mulți, o baie în apă fiind exclusă, în condițiile date. Revolta oamenilor nu este împărtășită, însă, de specialiști. Ce au spus aceștia despre detaliul ce a pus turiștii pe fugă.

Surpriză neplăcută pentru turiștii prezenți pe litoralul Mării Negre

Mulți dintre românii care și-au dorit să profite de ultimele zile de vară și au dat o fugă pe litoral au avut parte de o experiență neplăcută în momentul în care au ajuns pe plajă.

Turiștii au fost întâmpinați de un covor uriaș de alge la malul mării. Mulți au fost dezgustați de situația din stațiunea Costinești, unii au refuzat cu vehemență să intre în apă.

„Ia uite ce-i pe mal de alge Nu se poate, eu nu intru. Am venit numai să fac pe însoțitoarea astăzi, numai să fac plajă.”

„Ocolim pe aici pe unde e drumul mai bun. Le evităm. Și încercăm să ne distrăm. Totusi concendiul e scurt.” au fost câteva dintre reacțiile celor din Costinești, potrivit Digi 24.

 Detaliul care i-a dezgustat pe turiștii prezenți pe litoralul Mării Negre. Ce au observat la mal întrece orice imaginație. „Nu se poate, eu nu intru”

Ce spun specialiștii

În timp ce fenomenul nu a fost pe placul turiștilor, specialiștii sunt de altă părere. Adrian Bîlbă, biolog, a explicat că prezența algelor este un semn bun.

„Ele dacă trăiesc înseamnă că putem înota și noi liniștiți în aceste ape, sigure pentru îmbăiere. Sunt ape în care nu numai că se îmbăiază, ci și cresc aceste alge și cresc exploziv, ceea ce este foarte bine”, a explicat Adrian Bîlbă, biolog, pentru sursa citată.

Covorul de alge a apărut și ca urmare a lucrărilor de îndiguire. În apă s-a răspândit o cantitate mare de carbonat de calciu, care favorizează dezvoltarea plantelor marine.

De duminică, 28 august, s-a dat startul programului „Litoralul pentru toți”, ediția 41, a anunțat Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

„Programul social „Litoralul pentru toţi” a ajuns la ediţia cu numărul 41, începe în acest an pe data de 28 august şi durează până la finalul sezonului.

În această perioadă, turiştii se pot caza în hotelurile din staţiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife care pornesc de la 35 de lei pe noapte de persoană, preţurile fiind cu până la 75% mai mici decât cele din vârful sezonului”, se menţionează într-un comunicat al FPTR.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...