Detaliul care a dus la tragedia din Egipt. Martorii au lansat acuzații dure: „Nu trebuie să fii mare expert ca să știi”

Stan Filon 04.07.2022, 12:44
Detaliul care a dus la tragedia din Egipt. Martorii au lansat acuzații dure: „Nu trebuie să fii mare expert ca să știi”

Acum s-au aflat mai multe detalii din Egipt, chiar dinainte de producerea celor două tragedii care au făcut înconjurul lumii. Două turiste au fost ucise de rechin într-o stațiune din Egipt, iar una dintre victime este o româncă în vârstă de 40 de ani. Martorii au început să vorbească acum și spun ce s-a întâmplat chiar înainte de atacul în care și-a pierdut viața cealaltă turistă, din Austria. Oamenii aduc acuzații grave.

Detaliul care a dus la tragedia din Egipt

Martorii oculari care se aflau pe plajă atunci când a avut loc atacul de rechin vin cu mărturii foarte importante. Se pare că o tânără a văzut rechinul și a încercat să le explice salvamarilor că se află un rechin în apă, însă aceștia nu au crezut-o, chiar dacă aceasta plângea, și au spus că este, de fapt, un delfin.

„Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost „Nooo, it is a dolphin”. Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin”, a declarat Gelu Raul Vădan, turist.

Detaliul care a dus la tragedia din Egipt
Detaliul care a dus la tragedia din Egipt

„Aș fi putut fi eu acolo”

În scurt timp însă, salvamarii au realizat că tânăra respectivă avea dreptate, iar în apele mării se afla un rechin, care a și atacat. Acesta s-a năpustit asupra unei turiste din Austria, care a început să strige disperată după ajutor. Se pare că nimeni nu i-a venit în ajutor, după cum mărturisesc martorii.

„Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă. Au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe acel recif de corali și a putut să fie recuperată. Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teroretic aș fi putut fi eu acolo”, a mai declarat turistul român.

Vas plin cu oi scufundat în Marea Roșie

Din spusele martorilor, se pare că femeia a fost atacată de un rechin de aproximativ 3 metri, care ar putea fi unul din specia mako. Un ghid turistic din Egipt susține că rechinii ar fi putut fi atrași în zonă după ce un vas cu 16000 de oi s-a scufundat în Marea Roșie.

Se pare că prima victimă făcută de rechini a fost o româncă în vârstă de 4- de ani. Femeia nu a mai ajuns la hotel în ultimele două zile, iar cadavrul său a fost găsit duminică într-un golf din stațiunea Sahl Hasheesh, la 600 de metri de celălalt atac mortal de rechin. Ministerul Afacerilor Externe le recomandă turiștilor români să asculte recomandările autorităților locale legate de zonele sigure de recreere și înot în mare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...