Detalii noi despre accidentul din Bulgaria ies la iveală. Ce s-a întâmplat cu pasagerii mașinii lovite de autocarul românesc

Ioana Bucur 06.08.2022, 21:54
Detalii noi despre accidentul din Bulgaria ies la iveală. Ce s-a întâmplat cu pasagerii mașinii lovite de autocarul românesc

La nici 24 de ore de la accidentul din Bulgaria, în urma căruia trei români și un cetățean străin și-au pierdut viața, noi detalii încă ies la lumină. Bilanțul deceselor ar fi putut fi mai mare. Presa bulgară a dezvăluit ce s-a întâmplat cu pasagerii mașinii lovite de autocarul românesc în apropiere de Veliko Târnovo cu doar câteva momente înainte de impact.

Detalii noi despre accidentul din Bulgaria

Tragedie pe o șosea din Bulgaria, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Trei români și un cetățean străin și-au pierdut viața după ce autocarul în care se aflau s-a izbit de o altă mașină și apoi s-a înfipt într-un copac.

Accidentul s-a petrecut în zona Veliko Târnovo, între două sate. Autocarul, în care erau 26 de pasageri, cei mai mulți dintre aceștia fiind români, și doi șoferi turci venea din Istanbul și se îndrepta spre România, pe ruta Edirne – Veliko Târnovo – Ruse – Bucureşti, un traseu de 700 de kilometri.

În apropiere de satul Cuțâna, șoferul a pierdut controlul autovehiculului după ce ar fi adormit la volan. Trei persoane au murit pe loc.

Bilanțul deceselor ar fi putut să fie chiar mai mare. Potrivit presei din Bulgaria, pasagerii mașinii lovite de autocar ieșiseră din autoturism cu doar câteva momente înainte de accident.

Cei cinci români răniți în accidentul din Bulgaria au fost transportați cu un elicopter SMURD în București, fiind transportați la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Cinci victime au necesitat spitalizare, ele au fost aduse în țară. Până acum au venit primii trei pacienți. Și-au exprimat dorința de a nu li se face public diagnosticul. Dl. ministru Rafila a format un grup operativ pentru a sprijini victimele acestui accident. Sunt stabile, conștiente, echilibrate hemodinamic. Urmează să vedem pe ce secții vor fi distribuite. Cele trei au vârste cuprinse între 34 și 54 de ani. Toate cele cinci victime sunt conștiente, stabile, cooperante. Medicii vor stabili cea mai bună cale pentru tratament. Ei vor stabili, de asemenea, dacă sunt necesare intervenții chirurgicale.”, a declarat Cătălin Vișean, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății.

Detalii noi despre accidentul din Bulgaria ies la iveală. Ce s-a întâmplat cu pasagerii mașinii lovite de autocarul românesc
Accident teribil de autocar pe o sosea din Bulgaria

„Mulțumesc echipelor medicale și celorlalte autorități din România și din Bulgaria care s-au mobilizat urgent”

Sâmbătă după-amiaza, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a făcut primele declarații legate de tragedia din țara vecină.

„Primul pacient dintre cei cinci răniți în tragicul accident din Bulgaria a ajuns în țară la spitalul Floreasca. Urmează ca și restul pacienților să fie transportați cu elicopterele SMURD în cursul acestei seri. Mobilizarea autorităților române în gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficientă și profesionistă.

Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetățeni români, s-au pierdut vieți. Transmit sincere condoleanțe și putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor și prietenilor compatrioților noștri care au pierdut pe cineva drag și apropiat.

Le doresc răniților însănătoșire grabnică! Mulțumesc echipelor medicale și celorlalte autorități din România și din Bulgaria care s-au mobilizat urgent și au găsit soluții pentru a-i ajuta pe toți cei care aveau nevoie. În astfel de momente contează enorm solidaritatea și un sistem de urgență funcțional. Cauzele exacte ale accidentului urmează să fie stabilite de autoritățile din statul vecin”, a transmis ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...