Detalii nebănuite despre tragedia din munții Apuseni ies la iveală. Sora Aurei Ion lansează acuzații dure. „Voi ați ucis-o”

Ioana Bucur 03.08.2022, 09:34
Detalii nebănuite despre tragedia din munții Apuseni ies la iveală. Sora Aurei Ion lansează acuzații dure. „Voi ați ucis-o”

Au trecut opt ani de la tragedia din munții Apuseni, însă familiile celor care și-au pierdut viața înainte ca echipele de salvare să ajungă la ei nu au uitat și nu au iertat. Sora Aurei Ion, studenta la Medicină care a pierit, lansează acuzații dure la adresa statului român. Mariana Ciucă vorbește despre fals în acte și mușamalizarea morții a doi oameni nevinovați.

Sora Aurei Ion scoate la lumină detalii nebănuite despre tragedia din munții Apuseni

Acum opt ani, românii priveau cu sufletul la gura încercările autorităților de a localiza și ajunge la aeronava prăbușită în munții Apuseni. Doi piloți, o echipă de medici și o studentă la Medicină erau pierduți în pădure, răniți, așteptând să fie salvați.

Din nefericire, deznodământul a fost unul tragic, pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion stingându-se din viață din cauza rănilor suferite și expunerii la temperaturi scăzute înainte să fie găsiți.

Acum, aproape un deceniu mai târziu, familiile îndoliate au rămas în continuare doar cu întrebări. Familia tinerei nu a renunțat. Sora Aurei a dezvăluit, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ce a aflat în acești opt ani de luptă pentru adevăr.

Mariana Ciucă susține că documentele ce conțineau informații despre revizia tehnică a aeronavei au fost falsificate la 12 luni de la accident pentru a mușamaliza cazul.

„Sunt atate dovezi si s-a stabilit conform expertizelor facute ca intr-adevar datele au fost modificate….. intr-adevar avem fals…. si chiar daca intr-adevar avem fals in acte… se ia de buna declaratia ca aceste modificari au fost facute pentru ca s-a gresit cand s-au trecut datele inspectiilor tehnice. Modificari care au fost facute la 12 luni distanta!!!!!!! Voi va dati seama la ce inchide ochii justitia????? La o crima/fapta penala!!!!! Cum doamne fereste sa gresesti in atatea locuri si sa modifici cu bunastiinta datele ca sa iasa bine starea aeronavei?”, a scris ea.

Sora Aurei Ion a adăugat că a vrut să facă o plângere penală împotriva celor care au realizat revizia tehnică a avionului prăbușit în munții Apuseni, dar solicitarea ei a fost respinsă de instanță.

„Sa mai vorbim si de masluirea probelor, anume curatarea bujiilor inainte de expertiza tehnica, actiune care a afectat rezultatele expertizei, este normal ca daca cureti bujiile, rezultatele testelor vor fi neconcludente, dar da, cui sa ii pese ca aceasta a fost o intentie criminala de musamalizare si ascundere a adevarului????”

Detalii nebănuite despre tragedia din munții Apuseni ies la iveală. Sora Aurei Ion lansează acuzații dure. „Voi ați ucis-o”

„Aura a murit sub ochii celor mai mizerabili dintre români”

Mai mult, ea este acum obligată se statul român să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 7.650 de lei, decizie pe care o cataloghează drept tentativă de a o reduce la tăcere.

„7650 lei, atat ma obliga Statul nostru scump si dulce sa platesc pentru o fapta penala comisa cu bunastiinta, de catre cineva bine protejat …. Aura a fost ucisa si nimic nu mai poate schimba asta, dar in toata aceasta tragedie, multi au tacut, multi au mintit, multi ne-au denigrat si inselat, multi si-au batut joc, iar familia mea a fost si este in continuare batjocorita de catre o satra de criminali…

Nu este vorba de bani, pentru ca pana acum am platit ZECI DE MII DE EURO pe expertize si catre experti si specialisti, avocati etc, am platit pentru voiam sa se faca dreptate, dar este vorba ca trebuie sa ma injosesc in fata unor criminali… sa platesc din munca mea cheltuielile de judecata, cand stim foarte bine cine ar trebui sa raspunda. Cum vine asta? Normal ca vor sa ma reduca la tacere, normal ca au scindat aceasta ancheta in bucatele mici pe care le-au clasat, pentru ca da, sunt interese prea mari si criminali prea barosani care trebuie protejati.”

Dosarul va fi clasat peste doar câteva luni, în octombrie. Familia consideră în continuare că responsabilii pentru moartea Aurei Ion și a lui Adrian Iovan sunt instituțiile statului, pe care le acuză că nu și-au făcut treaba, ci au preferat să îi acopere pe vinovați.

„Dupa luna octombrie probabil o sa claseze si restul dosarului, o sa il claseze pentru ca au trecut mai mult de 5 ani, vor fi 9 ani in ianuarie, timp in care ei si-au batut joc si NU au anchetat….si uite asa Aura a murit sub ochii celor mai mizerabili dintre romani.

Voi cei care serviti statul si interesele astea murdare, voi cei care stiti ca puteti grai adevarul, voi cei care stiti ca ati depus juramant sa serviti adevarul si interesele cetatenilor, cum dracu puteti dormi linistiti????? Cand stiti ca din cauza voastra au murit si vor muri alti oameni, cum?????

Voi ati ucis-o pe Aura!”, a încheiat Mariana Ciucă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...