EXCLUSIV

Detalii despre parastasul-festival pe care Anamaria Prodan îl face la cimitir pentru mama sa. „Le-am cerut să vină îmbrăcați în costume populare”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 04.10.2022, 20:50

Anamaria Prodan va cinsti memoria mamei sale pe 6 octombrie, chiar în ziua în care artista ar fi împlinit 75 de ani, printr-un parastas cum nu s-a mai văzut, la cimitirul Belu, acolo undea aceasta e înmormântată. Potrivit declarațiilor făcute de Elena Merișoreanu în exclusivitate pentru impact.ro, ea le-a făcut invitații să cânte tuturor artiștilor care au cunoscut-o pe Ionela Prodan și le-a cerut acestora să vină îmbrăcați în costum popular sau, dacă nu, măcar într-o iie sau un ilic.

„Vom și cânta din melodiile ei”

Cunoscuta cântăreață de muzică populară, Ionela Prodan, mama Anamariei, s-a stins din viață în luna aprilie a anului 2018, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. De atunci, celebra sa fiică a avut grijă să-i cinstească memoria, așa cum o va face și joi, pe 6 octombrie, când artista ar fi împlinit 75 de ani.
Cunoscsuta impresară îi va face un parastas-festival, chiar la cimitirul Belu, acolo undea aceasta e înmormântată.

Buna prietenă a Ionelei Prodan, Elena Merișoreanu, este cea care s-a ocupat de partea artistică și le-a făcut invitații să cânte tuturor artiștilor care au cunoscut-o pe îndrăgita cântăreață. Mai mult, ea le-a cerut acestora să vină îmbrăcați în costum popular sau, dacă nu, măcar într-o iie sau un ilic.

„Anamaria face parastas mare cu slujbă, cu preot, pentru Ionela Prodan. Am chemat colegii care au cunoscut-o, care au lucrat cu ea, ea a fost și moderator și redactor la atâtea televiziuni. Iar eu am fost colegă cu Ionela, la Rapsodia. Nu puteam chema pe cine nu a cunoscut-o. Vom și cânta din melodiile ei. Eu am special un cântec pregătit pentru acest eveniment, un cântec foarte trist.

La sfârșit spune așa „Vor jeli fetele mele/ Ce-am mai muncit pentru ele/ Dar așa e lumea făcută/ Te plânge, apoi te uită”. I-am rugat pe toți să vină măcar în ceva popular, într-o ie sau ilic, în funcție de cum va fi vremea”, a mărturisit Elena Merișoreanu, în exclusivitate pentru Impact.ro.

Detalii despre parastasul-festival pe care Anamaria Prodan îl face la cimitir pentru mama sa. „Le-am cerut să vină îmbrăcați în costume populare”. EXCLUSIV

Au primit ok-ul de la conducerea cimitirului

Aceasta ne-a mai spus că Anamaria Prodan și-a dorit ca la parastas să fie multă mâncare, așa cum era mereu la petrecerile anivesare ale mamei sale și să nu lipsească nimic din ceea ce-i plăcea Ionelei Prodan. Și cum micii și mămăliga se vor pregăti chiar la cimitir, acolo unde se va și cânta, pentru acest eveniment a fost contactată și conducerea cimitirului, care și-a dat acordul.

„S-a vorbit cu conducerea cimitirului, mai ales că se vor face sarmale, mici, mămăligă. Au comandat de toate, tot ce-i plăcea. Preoții vor veni în jurul prânzului, nu se servește mâncarea decât după slujbă. O să fie probabil plin de cerșetori. Orice le-ai da, vor bani. Am fost recent la Nectarie Vodă, cu nepoata. I-am zis să schimbe o sută de lei, să le dau la toți. Dar tot au comentat, doar atât, la valoarea dumneavoastră? Nu-i mai bine să nu le dai nimic? Eu la parastase procedez altfel, fac pachete, le trimit la casele de copii și la bătrâni, aceștia chiar se bucură, nu cerșetorii”, ne-a mai spus Elena Merișoreanu.

„Are mereu mormântul plin de flori proaspete”

Artista ne-a mărturisit, totodată, că obișnuiește să meargă de câteva ori pe lună la mormintele artiștilor de la cimitirul Bellu și că mormântul Ionelei Prodan este mereu plin cu flori proaspete.

„Eu cam de trei ori pe lună mă duc la cimitir, la Dolănescu, la Ionela, la colegii noștri. La Ionela mereu sunt flori proaspete la mormânt. Ana plătește o femeie, îi face un aranjament floral superb. Mormântul e cu placă deasupra”, a adăugat aceasta.

Urmăriți Impact.ro și pe