Detalii cutremurătoare despre copilul de trei ani din Mangalia, ucis de câinele familiei. Ce făcea bunica acestuia atunci când s-a produs tragedia

Ioana Constantin 04.11.2021, 16:09
Detalii cutremurătoare despre copilul de trei ani din Mangalia, ucis de câinele familiei. Ce făcea bunica acestuia atunci când s-a produs tragedia

Tragedie astăzi la Mangalia. Un copil de numai trei ani a murit după ce a fost mușcat de cap de câinele familiei. Evenimentul șocant s-a petrecut chiar în locuința familiei. Bunica micuțului a mers să hrănească animalul, a deschis țarcul, iar copilul care a intrat imediat după ea a fost mușcat de mai multe ori. Șocat, tatăl copilului l-a transportat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața celui mic.

Un copil de trei ani din Mangalia, ucis de câinele familiei

Evenimentul șocant a avut loc în jurul prânzului. Bunica băițelului a mers să hrănească animalul în țarcul din curtea locuinței, iar cel mic s-a strecurat printre picioarele ei și a speriat animalul, care a sărit pe el și l-a mușcat de cap.
Șocate, rudele copilului au cerut imediat ajutor.

Tatăl care era în casă și a auzit o pe bunică țipând, a ieșit imediat să vadă ce se întâmplă. Când l-a văzut pe copil într-o baltă de sânge l-a luat, l-a băgat în mașină și a plecat spre spital. Nu au așteptat să vină salvatorii. Când au ajuns la spital, copilul era deja în stare gravă, iar medicii nu au mai putut face nimic ca să îl salveze.

În jurul orei 11:44 a fost adus copilul în stop cardio-respirator, cu leziuni incompatibile cu viața, provocate de cainele familiei. Am declarat decesul în jurul orei 11:50. Extremitatea cefalică era cea mai afectată, a spus Aurelian Frangopol, medic Spitalul din Mangalia.

Polițiștii au deschis o anchetă în acest caz, iar în cauză a fost întocmit și un dosar penal.

Un copil de trei ani din Mangalia, ucis de cainele familiei
Un copil de trei ani din Mangalia, ucis de cainele familiei

Astăzi, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 3 ani, ar fi fost mușcat de către câinele familiei.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine din rasa presa canario, înregistrat, care era ținut într-un țarc din curtea locuinței. Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul zilei de astăzi, bunica minorului a intrat în țarc pentru a hrăni câinele, iar în acel moment, copilul s-ar fi strecurat pe lângă aceasta, fiind mușcat de câine.

Copilul a fost transportat la spital unde, din nefericire, a decedat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, a spus Andreea Iliescu, purtător de cuvanț IPJ Constanța.

Un copil de trei ani din Mangalia, ucis de cainele familiei
Un copil de trei ani din Mangalia, ucis de cainele familiei

Câinele care a mușcat copilul are cinci ani și este din rasa Presa Canario, cunoscută pentru caracterul extrem de agresiv.

Acesti câini vor un singur stăpân. Încearcă să îndepărteze ceilalți membrii ai familiei. Acest câine este mare, iute și agresiv. Are și sânge de vânător și un temperament vioi. Există riscuri foarte mari de a mușca. Este un comportament de haită. Motivul pentru care se folosesc la paza este și pentru instictul de proprietate inclusiv asupra mâncării. Dacă îi iei mâncarea, mușcă. Acest câine are un instinct de proprietare puternic. Pentru el copilul nu este un stăpân, ci un concurent, a spus și Adrian Bîlbă, medic veterinar.

Potrivit anchetatorilor, câinele era înregistrat și cipat iar dup această tragedie, părinții copilului au deci să il tranchilizeze și eutanasieze.

Urmăriți Impact.ro și pe