Destinații de vacanță pentru iubitorii vinului. Ce poți face dacă ajungi într-un astfel de loc

Dumitrică Roxana 09.08.2022, 20:34
Destinații de vacanță pentru iubitorii vinului. Ce poți face dacă ajungi într-un astfel de loc

Unii pasionați de călătorii ar străbate toată lumea pentru istorie, alții pentru cultură, artă sau chiar pentru gastronomie. Unii caută cele mai bune cafenele de specialitate oriunde se duc, alții visează la cea mai tare degustare de vin din viața lor.

Franţa, regina vinurilor

 Bordeaux, Franța

Ai făcut deja câteva degustări de vin în țară și ți-ai dori să îmbini această pasiune cu cea pentru călătorii? Ia-ți bilete de avion spre Bordeaux și explorează această regiune plină de crame excelente, care oferă experiențe de neuitat.

Bordeaux este al doilea cel mai vizitat oraș francez, după Paris, și probabil cea mai faimoasă destinație pentru cei ce apreciază vinul de calitate. Aici, poți face degustări atât în baruri cât și la Cité du Vin, un muzeu care te va purta prin istoria vinului și, la final, îți va oferi o degustare de vinuri la înălțime, la barul de pe acoperiș.

După ce ai explorat orașul, poți rezerva un tur în zona rurală a Bordeaux-ului, una dintre cele mai bogate zone în materie de castele și crame. Vei gusta sortimente fabuloase de vin, mai ales roșu, precum Merlot și Cabernet Sauvignon.

 Champagne, Franța

Dacă Bordeaux e paradisul iubitorilor de vin roșu, în regiunea Champagne… deja intuiești ce vei bea. Explorează Hautvillers și învață mai multe despre Dom Perignon, călugărul care a contribuit enorm la dezvoltarea băuturii pe care azi o numim șampanie. Iar dacă timpul tău este limitat, poți rezerva un tur de o zi al zonei Champagne, cu plecare din Paris.

Spania, Portugalia şi Italia, destinaţii ideale

 Valea Douro, Portugalia

Dacă adori vinul, cu siguranță arzi de nerăbdare să încerci un pahar de port sau vinho do Porto, cum i se spune în țara sa natală. În trecut, vinul produs în această zonă era transportat pe râul Douro până în Porto, unde era păstrat în cele mai bune condiții.

 Toscana, Italia

Dacă iubești vinul și Italia, Toscana poate deveni destinația ta preferată din Europa. Apoi, mergi să explorezi zonele Chianti, San Gimignano, Siena, Montalcino și Montepulciano, cu vinăriile lor minunate.

La Rioja, Spania

Spania nu poate lipsi din acest top, fiind și ea una dintre cele ma mari producătoare de vinuri din Europa.Dacă vrei să ai parte de degustări de vin memorabile, rezervă-ți o călătorie în regiunea La Rioja. Poți ajunge acolo din Bilbao, Zaragoza sau chiar din Madrid.

Odată ajuns în zonă, vizitează crama Vivanco și află totul despre procesul de pregătire a vinului, apoi mergi la Muzeul Vinului pentru a descoperi cultura locală în ceea ce privește mult iubita băutură. De asemenea, trebuie neapărat să ajungi și la Riojania Wine Cellar, o cramă care există încă din secolul al XVIII-lea.

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe