Destinația turistică numărul 1 a României în 2023. A ieși prima după numărătoarea voturilor

Andrei Simion 22.03.2023, 14:34
Destinația turistică numărul 1 a României în 2023. A ieși prima după numărătoarea voturilor

Destinația turistică numărul 1 a României în anul 2023, atât pentru români, cât și pentru străini, a fost stabilită. Aceasta a ieși prima într-un top 10, după numărătoarea voturilor exprimate de jurnaliștii din cadrul Clubului Presei de Turism, care și-au explicat alegerea.

Care este destinația turistică a României ce ocupă primul loc în top 10

Primul loc în clasamentul destinațiilor turistice din România ce merită să fie văzute, întocmit de jurnaliștii din cadrul Clubului Presei de Turism, este ocupat de comuna Fundata din județul Brașov. Aceasta este localitatea situată la cea mai mare altitudine din țară, cu gospodării aflate chiar și la 1300 – 1400 de metri altitudine, dar și cu cel mai curat aer.

Potrivit reprezentanților Clubului Presei de Turism din România, în comuna Fundata, turiștii pot admira un peisaj deosebit alcătuit de Munții Bucegi, Leaota, Piatra Craiului, și, atunci când e senin, Munții Făgăraș. Comuna include trei sate: Fundata, Fundățica și Șirnea.

„Aici s-a scris istoria, aici s-au pierdut primele vieți ale românilor care au luptat în Primul Război Mondial, pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci, unde oamenii trăiau în gospodării care se întindeau uneori și de o parte și de alta a graniței. Tot aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile”, și-a explicat alegerea vicepreședintele Clubul Presei de Turism, Gabriela Țigu.

Comuna Fundata
Comuna Fundata

Ce obiective turistice pot fi vizitate

În această zonă, turiștii pot vizita obiective strâns legate de istorie, cum ar fi: Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata (1843) și Muzeul etnografic „Nicolae Frunteș” din Șirnea.

„Casele vechi, transformate în pensiuni sau mici muzee ori conservate ca atare de gospodarii locului, își păstrează încă identitatea printre hotelurile, vilele și pensiunile construite în ultimii douăzeci de ani, cu o arhitectură care nu păstrează neapărat tradiția, dar mențin un stil adaptat spațiului montan și răspund nevoilor unei clientele care solicită un confort ridicat”, a mai sus Gabriela Țigu.

Celelalte destinații turistice din România aflate în top 10

Podiumul destinațiilor turistice din România ce merită să fie vizitate în acest an, conform reprezentanților Clubului Presei de Turism, este completat de Bucovina și Delta Dunării. Pe locul al patrulea se află Sulina, iar lcul cinci în clasament este ocupat de Gura Portiței din județul Tulcea.

Următoarele cinci locuri în top 10 cele mai recomandate destinații turistice din România, conform Clubului Presei de Turism, sunt ocupate de: Țara Hațegului; complexul Sturdza, Miclăușeni, județul Iași; Șinca Veche, județul Brașov; Țara Moților și stațiunea Durău, județul Neamț.

Urmăriți Impact.ro și pe