Designerul lui Carmen Iohannis îi dă replica lui Cătălin Botezatu. Creatorul de modă criticase apariția Primei Doamne la funeraliile de la Londra

Badea Violeta 22.09.2022, 21:07

Cătălin Botezatu a criticat în termeni duri ținuta pe care a purtat-o Carmen Iohannis la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Rochia purtată de prima doamnă a României nu a fost deloc pe placul celebrului designer. Cele mai multe remarci ale creatorului de modă au fost legate de decolteul nepotrivit. Acum, designerul lui Carmen Iohannis, Andreea Tincu îi dă replica lui Botezatu.

Andreea Tincu îi dă replica lui Cătălin Botezatu

Klaus și Carmen Iohannis au participat luni, 19 septembrie, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ulterior, Cătălin Botezatu a comentat ținuta purtată de prima doamnă a României.

Vestimentația nu a fost apreciată deloc de celebrul designer. Soția lui Klaus Iohannis a purtat o rochie din catifea neagră, lungă peste genunchi, cu croială în A și cu linia decolteului rotundă. Ținuta nu a fost deloc lăudată de creatorul de modă.

„Rochia de catifea are un decolteu mult prea mare. Inadmisibil! Un decolteu mult mai mic, de tip Jackie Onassis, ar fi fost mult mai potrivit contextului.

Nici pălăria nu e deloc potrivită. Lungimea rochiei este corectă, dar ciorapul este mult prea mat. Iohannis, în schimb, este impecabil!”, a declarat designerul pentru Click.

Carmen si Klaus Iohannis la funeraliile reginei
Carmen si Klaus Iohannis la funeraliile reginei

„Suntem femei ale secolului XXI”

Așa cum spuneam și mai sus, Cătălin Botezatu a precizat că decolteul rochiei a fost total nepotrivit pentru un asemenea eveniment. În replică Andreea Tincu a explicat că rochia aleasă de prima doamnă a României a fost decentă, comparând-o cu ținutele purtate de alte persoane din Familia Regală.

De asemenea, creatoare de modă a menționat că timpurile se schimbă şi noi ne schimbăm odată cu ele, iar femeile nu ar trebui judecate după lungimea rochiilor.

„Dragă Cătălin,

Ne cunoaștem de foarte mulți ani.
Bineînțeles că o ținută poate să îți/îmi placă, indiferent cine este designerul ei. Cum bine ai zis, E din punctul tău de vedere, care poate fi corect sau nu, bine documentat sau nu.

Decolteul Primei Doamne este absolut decent, chiar persoane din Familia Regală fiind de-a dreptul curajoase în această privință, după cum vedem în pozele atașate.

Istoria evoluează, oamenii se schimbă, ne adresăm viitorului, nu rămânem etern tributari unui trecut. Suntem femei ale secolului XXI, avem dreptul să ne alegem ceea ce ne place și nu este corect să fim judecate după centimetri de material.”, a scris designerul, pe Facebook.

Ce a spus Andreea Tincu despre pălăria lui Carmen Iohannis

Designerul lui Carmen Iohannis a vorbit și despre pălăria primei doamne, punctând că este un accesoriu obligatoriu într-o ținută de acest gen.

„Pălăria, accesoriu obligatoriu într-o ținută de acest gen, poate fi în stilul clasic, modern sau reinterpretată ușor avangardist. Vezi Jill Biden pentru exemplul cel mai grăitor.

Voaleta are mai multe dimensiuni, nu ar fi arătat foarte bine ca toate doamnele să fie „învăluite” ca într-o colecție Margiela.”, a scris Andreea Tincu.

În continuare, Andreea Tincu a explicat că dresul transparent nu era tocmai varianta fericită, tocmai din acest motiv l-a ales pe cel mat. Totodată, creatoarea de modă i-a spus lui Botezatu că a observat că a apreciat lungimea rochiei.

„(..)În incheiere, am văzut că totuși ai apreciat lungimea rochiei.
Mai mult, bănuiesc ai fost mândru de faptul ca Prima Doamna Carmen Iohannis a purtat un produs creat de un designer român, la un eveniment de o importanță mondială.”, a mai scris designerul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...