Desfășurare impresionantă de forțe pentru minivacanța de Unirea Principatelor. Câți lucrători ai MAI vor fi scoși pe străzi

Nicu Stan 21.01.2022, 17:53
Desfășurare impresionantă de forțe pentru minivacanța de Unirea Principatelor. Câți lucrători ai MAI vor fi scoși pe străzi

Ministerul Afacerilor Interne face o desfășurare impresionantă de forțe pentru minivacanța de Unirea Principatelor. S-a aflat câți lucrători ai MAI vor fi scoși pe străzi. Poliţia, Jandarmeria Română şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică, vor acționa în perioada 21-24 ianuarie.

MAI se pregăteșe pentru minivacanța de Unirea Principatelor. Câți polițiști vor fi în stradă

Va avea loc o desfășurare impresionantă de forțe în minivacanța de Unirea Principatelor, între 21 și 24 ianuarie.

Peste 9.000 de poliţiştii vor acţiona în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română, precum şi cu celelalte instituţii ale statului care au atribuţii pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi respectarea măsurilor de sănătate publică, în perioada 21-24 ianuarie.

9000 de politisti vor patrula pe strazi in minivacanta de Unirea Principatelor
9000 de politisti vor patrula pe strazi in minivacanta de Unirea Principatelor

Comunicatul MAI

„În aceste zile, aproximativ 27.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI sunt pregătiţi să intervină pentru menţinerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale şi sprijinirea comunităţilor în cazul unor situaţii de urgenţă.

Efectivele Poliţiei şi Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate: centre comerciale, pieţe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiţionale, precum şi în staţiunile montane”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, vineri, AGERPRES.

Câte aparate radar vor fi prezente pe drumurile din România

În plus, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi în teren peste 1.500 de poliţişti rutieri cu 250 aparate radar.

Misiunile polițiștilor de la rutieră vor fi sprijinite de piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, care vor asigura supravegherea aeriană a traficului rutier pe cele mai utilizate rute din România.

Pompierii, la datorie în aceste zile

De asemenea, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii, se vor mobiliza, zilnic, mai mult de 5.000 de pompieri, care vor acţiona cu peste 1.200 de mijloace tehnice specifice.

„La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă. Astfel, la nivelul întregii ţări, activităţile de supraveghere şi control vor fi asigurate zilnic de aproximativ 4.000 de poliţişti de frontieră”, mai informeazaă MAI.

MAI, apel către români

Astfel, MAI face apel către cetăţeni să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea COVID-19, având în vedere numărul în creştere al cazurilor de coronavirus din ultimul timp.

Nu în ultimul rând, cei care tranzitează frontiera naţională în această perioadă au la dispoziţie aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro. Aici, sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare pentru fiecare punct de trecere a frontierei.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe