Desertul preferat al iubitorilor de cafea. Cum pregătești o spumă delicioasă, cu gustul băuturii preferate

Badea Violeta 02.02.2023, 08:22
Desertul preferat al iubitorilor de cafea. Cum pregătești o spumă delicioasă, cu gustul băuturii preferate

Îți place cafeaua? Dacă răspunsul este da, atunci bineînțeles că această rețetă este concepută pentru tine. O spumă delicioasă de cafea cu doar trei ingrediente, fără smântână, gelatină sau orice altceva care ar putea duce la acea textură cremoasă. Realizăm acest lucru folosind doar elementele despre care îți vom vorbi mai jos.

Spumă din cafea, o rețetă de care te vei îndrăgosti

În rândurile următoare îți vom prezenta o rețetă absolut fermecătoare, mai ales dacă ești iubitor de cafea. Este vorba despre o sumă delicioasă, care are nevoie doar de trei ingrediente. Te vei bucura de un desert foarte cremos, făcut ca prin minune. Cu siguranță, musafirii tăi vor fi uimiți.

Bineînțeles că în zilele noastre internetul este plin de rețete și vei vedea că există diferite moduri de a pregăti o spumă de cafea, dar, de data aceasta, noi îți vom prezenta una dintre cele mai simple variante. Desertul va fi gata în doar cinci minute, iar rezultatul îi va surprinde până și pe cei mai mofturoși.

Cel mai important lucru în prepararea cremei de cafea este că apa trebuie să fie foarte rece. Cu cât este mai rece, cu atât mai bine va ieși rețeta. Dacă folosești apa pe care o ai în frigider, va fi mult mai bine.

Pentru a obține spuma, poți folosi un blender vertical cu accesorii clasice. Poți bate și cu un tel de mână, dar va dura ceva mai mult, rezultatul va fi, însă, același. Acestea fiind spuse, hai să vedem rețeta propriu-zisă!

Citește și Modul în care bei cafeaua spune multe despre tine. E semn bun dacă îți place îndulcită!

Cum pregatesti delicioasa spuma din cafea
Cum pregatesti delicioasa spuma din cafea

Ingrediente

  • 140 de ml de apă rece
  • 35 de g de cafea instant
  • 150 de g de zahăr cristal

Mod de preparare

Se cântăresc cele 120 de g de zahăr și se pun într-un bol. Se adaugă și cele 35 de g de cafea instant în bolul cu zahăr. Mai departe, se măsoară și se adaugă 140 ml de apă rece în castron. Se amestecă puțin ingredientele înainte de a începe să se bată.

Se pregătește un blender vertical cu accesorii clasice și se bate amestecul pentru a obține crema de cafea. După ce ai bătut timp de 1 sau 2 minute, vei începe să vezi cum începe să se formeze spuma.

Continuă procesul până când obții textura dorită. Cu cât bați mai mult spuma de cafea, cu atât mai cremos va fi rezultatul. Spuma aceasta este ideală pentru ornat, dar este perfectă și ca gustare.

Citește și Cu ce poți înlocui cafeaua. Băuturi care îți dau energie!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...