Descoperirea uimitoare a unui pescar român a devenit virală. Primele reacții după analiza capturii: „E un monstru”

Stan Filon 21.06.2022, 15:46
Descoperirea uimitoare a unui pescar român a devenit virală. Primele reacții după analiza capturii: „E un monstru”

Un pescar român a avut parte de surpriza vieții lui, la ultima partidă de pescuit la care a mers. Totul a decurs normal, până când undița a început să se miște. Bucuros, pescarul nostru s-a dus țintă să tragă de undiță, însă a rămas surprins să vadă ce mușcase momeala. Chiar dacă lupta la undiță nu a fost una de scris balade, se poate lăuda nepoților că a prins un adevărat monstru, cel puțin pentru părțile pe unde pescuiește el.

Descoperirea uimitoare a unui pescar român a devenit virală

Un pescar a surprins pe toată lumea, atunci când a cerut părerea internațiunilor legat de prada care tocmai ce mușcase momeala sa. Postarea bărbatului s-a viralizat și peste 1.000 de oameni și-au dat cu părerea despre monstrul pe care l-a prins bărbatul. Chiar dacă peștele avea mici dimensiuni, acesta arăta destul de înfricoșător.

„O specie de pește f. f. invaziva! Acum circa 50 de ani, nu se prindeau decit pe litoral! Acum, de cind s-a dat în funcție canalul, au pătruns pe Dunăre în sus, pina la baraj și pe toate varsarile de riuri, bălți de revărsare a Dunării și de aici, pe toate păsările de baltă s-au răspândit, pina în apele de munte! Sint o pagubă și un pericol iminent, pentru fauna piscicola din România! Tot așa și cu acel Somn African!/ Asta este guvide toată ziua, au fost și înca sunt aduși din porturile Marii Negre pe Dunăre prin balastul de la barje, au o capacitate extraordinara de a se adapta, drept urmare și dimensiunea.

Descoperirea uimitoare a unui pescar roman a devenit virala
Descoperirea uimitoare a unui pescar roman a devenit virala

„Pește de apă sărată care s-a adaptat la cea dulce”

În mod normal în Marea Neaga ajung între 10 și 20 cm dar pe Dunăre nu cresc mai mult de 10 12 cm. Cum zicea un coleg mai sus, dacă pui și un muc în cârlig tot trage/ Dupa cum îl vad eu este o Moaca daca a fost prins pe un râu de munte, un peste foarte sensibil la poluare la devierea cursurilor ale râului în zona unde sunt eu în urma cu vreo 30-35 ani erau multi acum cred ca nu mai sunt pentru ca de vreo 10 ani nu am mai vazut.

Guvidul sau strunghiul este un peste de apă sărată care s-a adaptat la cea dulce și este specie invazivă care se hrănește cu icrele și puietul celor indigene, per total este foarte bun in tigaie dar dăunător pentru apa in care l-ai prins/ Ucide-l ca ii un monstru și ii pe cale de dispariție”, sunt doar o parte dintre comentarii.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...