Descoperire fără precedent la bordul epavei Titanicului. Detaliul observat i-a surprins pe cercetători

Ana Anitoiu 02.09.2022, 18:47
Descoperire fără precedent la bordul epavei Titanicului. Detaliul observat i-a surprins pe cercetători

O descoperire fără precedent a fost făcută la bordul epavei Titanicului, la 110 ani de la scufundarea navei în Oceanul Atlantic. Cercetătorii de la compania OceanGate Expeditions au observat un nou detaliu și au publicat o înregistrare video de un minut, în format 8K, cu cele mai clare imagini de până acum.

Cele mai clare imagini cu epava Titanicului

Imaginile video au fost filmate anul acesta, în timpul unei misiuni de opt zile. Înregistrările au fost făcute de-a lungul punții și în zone precum prova, ce apare în scene din filmul „Titanic” din 1997, cu Leonardo DiCaprio și Kate Winslet în rolurile principale.

Echipa OceanGate Expeditions a pornit în misiunea de opt zile pe Atlanticul de Nord la bordul unei nave de 93,6 metri și a cercetat starea epavei folosind vehicule submersibile, camere de înaltă calitate și un sonar 3D. Imaginile surprind o serie de caracteristici semnificative ale navei, inclusiv ancora din babord, un lanț imens de ancore și cabestane din bronz solid.

https://www.youtube.com/watch?v=x40SAJS2whY

Ce nouă descoperire a fost făcută la bordul epavei Titanicului

Un scafandru din echipa care a filmat epava Titanicului, Roy Golden, a spus că a făcut o nouă descoperire. Mai exact, până acum, nu observase niciodată inscripția cu numele producătorului de ancore, Noah Hingley & Sons Ltd.

„Am studiat epava de zeci de ani, am efectuat mai multe scufundări și nu-mi amintesc să fi văzut nicio altă imagine care să arate acest nivel de detaliu. Este entuziasmant că, după atâția ani, este posibil să fi descoperit un nou detaliu care nu era la fel de evident cu generațiile anterioare de camere video”, a spus scafandrul.

Nava Titanic s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord, la data de 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale, ce a pornit de la Southampton, Anglia, cu destinația New York.

În urma scufundării Titanicului au murit cel puțin 1.500 de pasageri, iar epava s-a scufundat în Oceanul Atlantic de Nord, la aproximativ 4.000 de metri sub nivelul mării, la 740 de kilometri de Newfoundland, Canada. Nava a fost descoperită abia în anul 1985, adică la 73 de ani după ce s-a scufundat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...