Descinderi ale polițiștilor privind adeverințe de vaccinare false. Sunt vizate persoane din 7 județe

Elena Avramescu 27.01.2022, 10:01
Descinderi ale polițiștilor privind adeverințe de vaccinare false. Sunt vizate persoane din 7 județe

În această dimineață, polițiștii au descins în 56 de locuințe din judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la mai multe persoane bănuite de uz de fals. 95 dintre acestea sunt cercetate pentru că ar fi beneficiat de adeverințe false de vaccinare anti-COVID-19, puse la dispoziție de un bărbat care acum se află în arest preventiv.

Descinderi ale polițiștilor privind adeverințe de vaccinare false

„În această dimineaţă, poliţiştii din Mehedinţi în colaborare cu poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, cu sprijinul D.G.A.-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, efectuează 56 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, la persoane bănuite de uz de fals.

Activităţile se desfăşoară în baza delegării procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, într-un dosar în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic”, a anunţat Poliţia.

Descinderi la clanul Duduienilor, in Ialomita si Calarasi. Interlopii au furat ca-n codru din depozite
Descinderi ale politistilor

Se pare că în perioada mai 2021- iunie 2021, un bărbat din Drobeta-Turnu Severin, care acum se află în arest preventiv, ar fi intrat în incinta a două centre de vaccinare din municipiul Drobeta-Turnu Severin și ar fi accesat fără drept evidenţa electronică cu persoanele vaccinate împotriva COVID 19, modificând astfel datele informatice. Mai precis, acesta ar fi suprascris peste datele de identificare ale persoanelor vaccinate, datele altor persoane nevaccinate, cărora le-ar fi generat adeverinţe de vaccinare.

În plus, în această cauză se fac cercetări şi faţă de 95 de persoane, beneficiari ai adeverinţelor false de vaccinare şi complicii bărbatului, dintre care, 4 persoane cercetate sub control judiciar. Urmează să fie puse în executare 55 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale.

Activităţile menționate sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi, dar şi al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi.

La această acțiune de amploare au participat polițiștii din Mehedinți, în colaborare cu poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Timiş, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Călăraşi şi Tulcea, având sprijinul DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...