Derby-ul FCSB – Rapid, la un pas de tragedie. A fugit în ultimul moment

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 16.12.2021, 12:39
Derby-ul FCSB – Rapid, la un pas de tragedie. A fugit în ultimul moment

Derby-ul dintre FCSB și Rapid, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor 3-1, a fost presărat cu momente care ar fi putut avea consecințe tragice. Unul dintre jucătorii alb-vișiniilor a fost la un pas de a fi rănit de o petardă aruncată din tribune.

Tragedie evitată în ultimul moment la derby-ul FCSB – Rapid

În derby-ul de pe Arena Națională a fost nu numai despre fotbal și rivalitatea istorică dintre FCSB și Rapid, ci și despre duelul galeriilor celor două echipe. În nota obișnuită a unor astfel de confruntări, suporterii înfocați ai celor două formații aleg să realizeze coregrafii și spectacole pirotehnice deosebite cu scopul de a câștiga supramația din tribune.

Meciul de aseară nu a făcut excepție de la regulă. În debutul partidei, ultrașii au aruncat cu petarde și fumigene în teren, iar arbitrul a decis întreruperea jocului preț de câteva minute.

În prelungirile meciului, gestul inconștient al unor suporteri putea avea consecințe tragice. În timp ce se afla la pământ, findașul rapidist Cludiu Belu-Iordache a fost ținta unei petarde aruncate dinspre galeria roș-albastră.

Jucătorul alb-vișiniu a fost avertizat de coechipieri de prezența obiectului pirotehnic care se afla la câțiva centimetri urechea sa și a reușit să se îndepărteze la timp de locul exploziei.

Astfel de materiale pirotehnice sunt vândute pe site-urile de specialitate drept „petarde ideale pentru a speria urșii”, iar pentru utilizarea acestora se recomandă utilizarea mănușilor și a dopurilor de urechi, având un nivel de zgomot foarte ridicat: 120 db.

E imposibil ca forțele de ordine să confiște astfel de materiale la porți. De ce? Suporterii nu vin cu ele în mâini, nu vin cu ele în buzunare, ci și le ascund în zonele intime”, spun surse din Jandarmerie, potrivit GSP.ro.

Claudiu Belu-Iordache tintit de o petarda

Amenzi mari și dosare penale pentru haosul de pe Arena Națională

În urma incidentelor de pe Arena Națională au fost împărțite amenzi usturătoare și au fost întocmite cinci dosare penale.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În urma încălcării prevederilor legale în vigoare, Jandarmeria Capitalei a aplicat, până în acest mometn, 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.230 de lei.

De asemenea, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru cinci fapte de natură penală, fiind predate lucrătorilor din cadrul Poliției Capitalei. În continuare, se vor efectua verificări pentru identificarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei București.

Urmăriți Impact.ro și pe