Depozit de arme rusesc, cuprins de flăcări la granița cu Ucraina. Cauza incendiului nu se cunoaște până în prezent

Ana Anitoiu 27.04.2022, 11:15
Depozit de arme rusesc, cuprins de flăcări la granița cu Ucraina. Cauza incendiului nu se cunoaște până în prezent

Un depozit de arme rusesc a fost cuprins de flăcări, miercuri dimineață, la granița cu Ucraina. Anunțul a fost făcut de guvernatorul local, care a precizat că incendiul este ținut sub control și că nu au fost înregistrate victime printre civili și nici pagube ale clădirilor rezidențiale aflate în apropiere. Cauza incendiului nu se cunoaște încă.

Incendiu la un depozit de arme din Rusia, aproape de frontiera cu Ucraina

Mai exact, depozitul de arme cuprins de flăcări este situat în apropierea unui sat din regiunea Belgorod Rusia aflat la o distanță de 20 de kilometri față de granița cu Ucraina.

„Conform unor informaţii preliminare, un depozit de muniţii era în flăcări în apropiere de satul Staraia Nelidovka”, a anunțat pe Telegram guvernatorul regiunii ruse Belgorod, Viaceslav Gladkov.

Depozit de arme rusesc, cuprins de flacari la granita cu Ucraina
Incendiu la un depozit de arme rusesc. Foto: Twitter

Apărarea antiaeriană din regiuni vecine, activă în timpul nopții

De asemenea, guvernatorii regiunilor vecine Kursk şi Voronej, aflate la mică distanță față de graniţa cu Ucraina, au spus că apărarea antiaeriană a intrat în acţiune în timpul nopții. Primul dintre ei, Roman Starovoit, a precizat că nu există victime sau distrugeri.

La rândul lui, guvernatorul regiunii Voronej, Aleksandr Gusev, a declarat că apărarea antiaeriană a „distrus cu succes’” o mică dronă de recunoaştere. Însă, oficialul nu a precizat de unde provenea acel dispozitiv militar.

De-a lungul timpului, Federația Rusă a acuzat de mai multe ori că forțele ucrainene au dat lovituri pe teritoriul ei. La începutul acestei săptămâni, luni, un depozit de carburant aflat în regiunea Briansk, vecină cu Ucraina, a fost avariat de un incendiu.

Ministrul rus de Externe, avertisment cu privire la arme nucleare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a avertizat luni că Occidentul nu ar trebui să subestimeze riscul unui atac nuclear, într-un Al Treilea Război Mondial. Oficialul a precizat că Alianța Atlanticului de Nord este considerată ca angajată „de fapt” într-un război cu Rusia, în contextul în care îi furnizează arme Kievului, ce este astfel un „intermediar”.

„Nu vreau să alimentez acest risc în mod artificial. Multora le-ar plăcea asta. Pericolul este grav, real. Şi noi nu trebui să-l subestimăm”, a spus Serghei Lavrov, adăugând că Rusia face tot posibilul pentru a menţine principiul de a nu recurge la arme nucleare.

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a criticat marți această afirmație a ministrului rus. Oficialul din Statele Unite ale Americii a spus că acest tip de retorică este foarte periculos și inutil și că nimeni nu vrea să vadă declanşându-se un război nuclear.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...