INTERVIU

Denise Rifai recunoaște, bijuteriile sunt marea ei slăbiciune. „Așa am crescut, mi-a plăcut să fiu prințesă”. EXCLUSIV

Andreea Archip 24.07.2022, 18:35

Publicul o știe prin prisma emisiunii 40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D și a talk show-urile politice pe care le-a moderat de-a lungul timpului. Discretă în ceea ce privește viața personală, am provocat-o pe Denise la o incursiune în lumea orientală, ea având legături serioase prin prisma tatălui ei, de origine arabă. I-au plăcut de mică bijuteriile, iar aurul a rămas în continuare accesoriul preferat, alături de parfumuri. În interviul oferit în exclusivitate pentru Impact.ro, Denise Rifai ne-a dezvăluit și cea mai mare dorință a ei.

Denise Rifai, răsfățată în copilărie de tatăl ei

Denise, cum a fost copilăria ta? Ai crescut aici sau în Iordania?

„Foarte frumoasă, am copilărit aici, în România. M-am născut dorindu-mi și plăcându-mi să fiu o prințesă. Eu îl iubesc pe tata foarte mult. Tata avea mulți băieți, prietenii lui arabi, și îmi aduc aminte de mine, mică fiind, plină de aur, aur mult la mâini și alintându-mă mai mult singură, așezându-mă în brațele prietenilor tatălui meu și întrebându-i foarte cald: ce cadou mi-ați adus? Și trebuia să fie puțin aur.

Eram așa cum era telenovela aceea cu Jade – Clona, era fetița ei, Samira, cam așa eram și eu când eram mică. Îmi plăcea foarte mult să stau între oameni mari și să fiu prințesă. Am avut o copilărie foarte frumoasă, mi-ar plăcea să am un copil, o fetiță poate, și să aibă și ea copilăria mea, să pot să fiu și eu pentru ea, așa cum au fost părinții mei pentru mine”.

Dar în Iordania, țara natală a tatălui tău, ai ajuns des?

„Da, am fost de multe ori, pentru mine Iordania este acasă și România e acasă. La noi familiile sunt mari, nu mai am niciun bunic de mulți ani, ei sunt în noi acum, așa e în viața asta, lucrurile se complică, nu poate să fie totul doar bine. Mai avem rude și acolo.

Tata este aici și acolo, noi suntem foarte legați de tot ce înseamnă lumea arabă, eu sunt în fiecare sfântă zi parte din aceste două lumi: lumea creștină și lumea musulmană, lumea orientală și lumea europeană. Ultima oară am fost acum 3 ani, m-aș duce zilnic, mi-ar plăcea să am o casă a mea, acolo, în Iordania. Sunt niște cartiere superbe”.

Ca și credință ești ortodoxă sau musulmană?

„Tata și mama m-au învățat ca niciodată în spațiul public să nu deschid subiectul confesiunii noastre religioase. Este un subiect care ține de familia noastră și, ce pot să spun însă, că există un singur Dumnezeu și că eu sunt foarte religioasă și că e în mine Dumnezeu și că îi mulțumesc în fiecare zi pentru tot ceea ce trăiesc”.

Denise Rifai recunoaste, bijuteriile sunt marea ei slabiciune
Denise Rifai

Ce îți place să faci în timpul liber?

„Îmi place să fac foarte mult sport, îmi plac plimbările lungi, îmi place să citesc, cumpăr foarte multe cărți, îmi place să văd tot ce e nou, am nevoie de aer, de spațiu, consum foarte mult din elementele acestea, îmi place muzica foarte tare, dansul mă relaxează, sunt și o zodie de aer.

Muzica are o vibrație și ascult în funcție de stare, la mine în mașină găsim toate genurile muzicale. Sunt foarte bucuroasă pentru că există radio Impuls, care are o muzică atât de curată și de proaspătă, e atât de fain ca drumul spre birou sau când pleci de la birou încărcat să poți să te relaxezi, e acolo în keyboard-ul meu, are o anume cifră”.

Dar muzică arabă asculți?

Preponderent muzică araba, da. Și dansez arăbește. Senzualitatea în Orient a început.

Ai și costumele lor specifice?

Nu am un costum specific, dar mi-ar plăcea să-mi cumpăr unul. Am identificat un magazine foarte fain de așa ceva în Orient.

Dar când mergi acolo îți adaptezi vestimentația?

În viața noastră trebuie să respectăm locul, dar în statele arabe e nevoie realmente să ai niște țesături largi și în culori deschise, pentru că e foarte cald. Și când mergi pe afară foarte mult, realmente trebuie să îți acoperi capul. Îmi acopăr capul acasă, pentru că e foarte cald, te bate soarele în cap și nu poți să porți șapcă pentru că transpiri.

Practic, veșmintele acestea arăbești tradiționale își au explicația în structura geografică a pământului respectiv. Ai nevoie să ai capul acoperit, nu poți altfel, și vântul și  nisipul, e foarte important să ai un văl pe cap”.

Ai bijuterii dăruite de părinți? În afară de ele, ce alte slăbiciuni mai ai?

„Mama (nr. bijuterii mâna stângă) și tata (nr. bijuterii mâna dreaptă). Bijuteriile în primul rând, parfumurile îmi plac foarte tare și mâncarea sănătoasă”.

Ai o relație mai apropiată cu mama sau cu tata?

„Mama este femeia care mi-a dat toată libertatea din universul acesta, m-a acceptat în toate formele mele și e fericită cu orice formă de fericire a mea, dar tata e viața mea, pentru că e bărbat și e protecția mea”.

Spuneai la începutul acestui interviu că îți dorești un copil. Nu a sunat acel ceas biologic pentru tine?

„Nu are legătură ceasul care sună cu ce vine de la Dumnezeu. Când o să vină și dacă o să vină, o să primesc cu drag și dacă nu o să vină, o să primesc cu drag. Trebuie să trăim în acceptare, nu în reguli impuse de societate. Mi-aș fi dorit copil, nu a fost până acum, poate o să fie, poate Dumnezeu o să-mi trimită.

Eu cred așa: Dumnezeu când te iubește ca om, îți trimite prieteni care să îți fie familie și cu care să te însoțești în călătoria asta prin viață la bine și la rău și copii ca să te împlinești ca om și să îți continui familia ta, pentru că îi pierzi oricum pe cei care ți-au fost familie până atunci. Îmi doresc tare mult ca Dumnezeu să aibă grijă de mine așa cum consideră El că trebuie pentru mine”. 

Urmăriți Impact.ro și pe