INTERVIU

Denis Ștefan, dezvăluiri din culisele serialelor românești. Actorul rememorează rolurile alături de marii actori. „Aș da ani din viață să mai pot juca cu ei” Exclusiv

Ana Maria Păsat 07.06.2022, 11:20

Denis Ștefan a avut ocazia să joace cu marii actori ai cinematografei românești, dipăruți dintre noi, în ultimii ani, cum ar fi Florina Cercel, Gheorghe Dinică, Vladimir Găitan sau Marin Moraru, în serialele postului Acasă TV. De la toți aceștia, ne spune mai tânărul actor, a învățat în primul rând cât de importantă este disciplina pe platoul de filmare. Recent, Denis Ștefan a jucat în rolul lui Mihai Viteazul, ocazie cu care a descoperit unele asemănări între el și celebrul domnitor român.

  • Cum e să ai o soție așa frumoasă?

E la fel de zece ani. Cui îi trebuie o urâtă? De aia mi-a plăcut de ea, că e frumoasă.

  • Cum reacționezi când soția ta primește complimente?

Nu s-a întâmplat, să sperăm că-și țin complimentele în interior.

  • Care e secretul unei căsnicii reușite?

Respectul trebuie să intervină pe la 70 de ani, când nu mai ai ce să spui din alt punct de vedere. Până voi fi bătrân și bolnav, până atunci, e iubirea.

„Cu Vladimir Găitan ne distram copios”

  • Ți-e dor să mai joci în telenovele?

Am jucat în filme-serial. Am mai explicat, telenovelele presupun altceva. Dacă te uiți la un episod acum și apoi peste 20 de episoade, tot știi ce s-a întâmplat.

În serialele noastre, nu știai, dacă pierdeai trei-patru episoade, se întâmplau multe. Proiecte importante care nu s-au datat, fac audiență și acum, la mai bine de zece ani de când le-am făcut.

Îmi lipsesc din punctul de vedere al atmosferei, al faptului că am legat prietenii cu oameni care nu mai sunt acum, din păcate. Când îți amintești ai o anumită melancolie, că nu mai poți juca cu Florina Cercel, cu Gheorghe Dinică, cu Marin Moraru, cu Vladimir Găitan cu care am jucat foarte mult și ne distram copios când ne îmbrăcam în medici. Aș mai da câțiva ani din viața mea să ne întoarcem acolo să mai pot juca cu ei.

Denis Stefan si sotia lui
Denis Stefan si sotia lui
  • De care dintre marii actori menționați te-ai simțit mai apropiat?

Cel mai apropiat, și pot pune că m-am simțit foarte bine în compania lui, a fost Marin Moraru. Povesteam fel de fel de lucruri, îmi spunea din experiența lui, îmi aducea filme pe CD a regizorilor celebri. Schimbam idei artistice. Dintre cei mai tineri, m-am simțit bine și suntem foarte buni prieteni, cu Dan Condurache.

Ce a învățat de la marii actori

  • Ce ai învățat de la astfel de actori?

Dacă ești atent la marii actori cum abordează un rol, înveți foarte mute lucruri. Cred că cel mai important lucru pe care-l înveți e disciplina din platou, disciplina rolului.

Când făceam bancuri, cu Vladimir Găitan era ok, dar când se dădea acțiune eram noi, nu mai era loc de nimic. Trebuie să ai o disciplină care să te ducă la un rol de succes.

Nu merge așa, la apă mică. Se vede foarte bine și-n teatru, și pe film, char dacă mulți spun că te salvează un montaj, te salvează un regizor. Publicul va vedea dacă ești fals.

  • Ce faci, în prezent? În ce proiect ești implicat?

Aștept să lansăm cel mai recent film, în regia Mihaelei Mihai, despre viața lui Mihai Viteazul, pe 7 iulie, în București, apoi vor urma și alte orașe. Eu îl joc pe Mihai Viteazul, mama mea în film e Maia Morgenstern.

Sunt implicați și alți actori foarte buni. Și Mihaela Mihai joacă. E un produs de calitate. Din păcate, se fac foarte puține filme istorice în acest moment. Încercăm să schimbăm asta, să aducem publicului și lucruri despre istoria noastră, să mai câștigm și public tânăr.

Ce lucruri are în comun cu… Mihai Viteazul

  • Cum te-ai simțit în rolul lui Mihai Viteazul?

Eu și Mihai Viteazul avem lucruri în comun. Fără să știe, Mihaela Mihai mi-a propus rolul ăsta. Am terminat Colegiul Mihai Viteazul, din Ploiești, sunt stângaci, ca și el, iar când am filmat, adică anul trecut, aveam vârsta lui din film. Am descoperit multe lucruri interesante. .

  • Cum a fost să ai o mamă ca Maia Morgestern?

Extraordinar. Am mai jucat cu doamna Maia în două proiecte, în Aniela și-n Iubire și onoare, dacă nu mă înșel. Doar că acolo nu aveam replici împreună, nu jucam împreună.

Acum suntem mamă și fiu. Un astfel de partener te face să-ți iasă totul mai bine. Nivelul unui actor este dat și de partener. Dacă are un partener slab, poate fi și Al Pacino.

Urmăriți Impact.ro și pe