Demisie la PSD. Un social-democrat a decis să părăsească tabăra: “Am fost izolat”

Ciprian Ioana / 23.08.2019, 10:42
Demisie la PSD. Un social-democrat a decis să părăsească tabăra: “Am fost izolat”

Tot mai mulți social-democrați aleg să părăsească tabăra și să-și dea demisia din partidul care a scăzut extrem de mult în sondaje. Pe această listă a celor care pleacă din cel mai mare partid din România s-a mai adăugat acum încă un social-democrat.

Senatorul PSD, Nicolae Maris, a decis să plece din partidul pe listele căruia a câștigat un mandat de parlamentar. El susține că a hotărât să renunțe la calitatea de membru pentru că opiniile nu i-ar fi fost luate în seamă.

El va activa ca parlamentar independent.

De ce renunță senatorul PSD la calitatea de membru

Senatorul Nicolae Marin și-a anunțat vineri demisia din PSD și a denunțat faptul că în interiorul partidului ești redus la tăcere dacă îndrăznești să-și exprimi opinii separate. În aceste condiții, parlamentarul susține că va activa ca independent.

Odată cu pierderea calității de membru, Nicolae Marin va renunța și funcția de chestor al Senatului, pe care o avea asigurată doar grație statutului de parlamentar PSD.

“Într-o democraţie sănătoasă, dezbaterea şi competiţia sunt încurajate pentru că aduc progres. Constat că dezbaterile provocate de mine în ultima perioadă în PSD Galaţi au deranjat şi am fost izolat. Pentru binele tuturor, am hotărât să renunţ la calitatea de membru PSD şi de chestor al Senatului şi voi activa ca senator independent până când mă voi implica într-un alt proiect politic. Le mulţumesc celor care susţin demersul meu chiar dacă n-au avut curajul să vorbească, deocamdată, în public”
Nicolae Marin, fost membru PSD

Nicolae Marin a candidat pe 2 august, la Conferinţa judeţeană de alegeri, pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, unde a obţinut doar 49 de voturi, fiind învins de europarlamentarul Dan Nica, care s-a detașat lejer, cu 334 de voturi.

În discursul de candidatură, Marin a criticat activitatea lui Dan Nica, dar şi a altor membri aflaţi în conducerea PSD Galaţi, solicitând ca aceştia să facă un pas în spate.

Nicolae Marin este la al doilea mandat de senator și a fost ales pe listele PSD la alegerile din 2016.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI