Delia spune totul despre abuzurile din liceu. Ce făceau profesorii în clasă cu elevele

Andra Daoud 10.05.2022, 18:26

Dezvăluirile făcute recent de actrița Viorica Vodă la premiile Gopo le-au dat prilej și altor persoane publice să vorbească despre hărțuire și să atragă atenția asupra acestui fenomen. Printre vedetele care au trecut prin asta, fiind ori victime, ori martori, se numără și Delia. Artista și-a luat inima în dinți și a povestit pe internet cum le abuzau profesorii pe unele dintre colegele ei în liceu.

Delia a vorbit despre abuzurile din liceu

Delia a luat atitudine și a transmis un mesaj ferm cu privire la abuzurile la care sunt supuse fetele și femeile, în toate domeniile. Artista a tras un semnal de alarmă și a povestit, din proprie experiență cum stau lucrurile. Delia a fost martoră la numeroase momente în care profesorii hărțuiau verbal și chiar fizic elevele. Se întâmpla într-unul dintre cele mai prestigioase licee din București, la care artista a studiat muzica.

„Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum ‘Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută’ și le pipăiau efectiv pe sâni.

Asta se întâmpla la liceu la Lipatti, acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau nu că te gândești ‘vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească?’.

Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept să judeci agresorul, nu victima. Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă, fiind de față când se discuta cu o colegă.”, a povestit Delia, pe Insta Story.

Delia spune totul despre abuzurile din liceu. Ce faceau profesorii in clasa cu elevele
Delia a vorbit pe internet despre abuzurile la care a asistat in perioada liceului

„Nu știi cum m-au afectat lucrurile astea”

Delia a continuat destăinuirea și a explicat de ce nu mai tolerează glumele cu tentă sexuală. Artista a povestit că, în adolescență, auzea o mulțime de comentarii deplasate cu privire la faptul că studia flautul. Delia a spus că nu mai tolerează deloc astfel de comportamente și că își amintește și acum replicile cu care a avut de-a face când era doar un copil.

„Nu mai pot tolera glumele sexuale, o să vă dau exemplu ce fel de glume. Aveam 13 ani și veneam de la școală cu flautul în cutie și auzeai când treceai pe lângă un șantier și chiar și în curtea școlii, mai puțin prin curtea școlii că erau oameni care aveau cât de cât o cultură și auzeai din astea ‘Hei, fata cântă la ce atârnă’.

De ce faci asta unui copil, unui adolescent, unei femei, nu contează, de ce ești imbecil, de ce? Efectiv nu mai am toleranță pentru jeg uman, n-ai trăit tu copilăria mea, nu știi cum m-au afectat lucrurile astea, nu știi, ți se pare că faci o glumă inocentă care pentru mine nu e o glumă inocentă!”, a mai spus Delia.

De altfel, artista nu gustă deloc astfel de „glume” cu tentă sexuală sau care duc în direcția violenței împotriva femeilor nici din partea concurenților care se prezintă la iUmor. Aflată în juriu, Delia taxează dur replicile unor concurenți care vin să facă stand-up și pe care le consideră deplasate.

Urmăriți Impact.ro și pe