Delia Matache a fost aproape de o tragedie. Vedeta se afla în Alpii italieni când s-a prăbușit ghețarul

Andra Daoud 04.07.2022, 17:08
Delia Matache a fost aproape de o tragedie. Vedeta se afla în Alpii italieni când s-a prăbușit ghețarul

Delia și soțul ei se află în vacanță în Alpii italieni, aproape de locul unde s-a prăbușit ghețarul Marmolada. Vedeta a fotografiat zona, în aceeași zi cu prăbușirea ghețarului, și a dezvăluit că i-ar fi plăcut să facă un traseu în acea zonă, peisajul fiind unul spectaculos. Din fericire, un impuls a făcut-o să se răzgândească și să aleagă alt traseu.

Delia Matache se află în vacanță în zona unde s-a prăbușit ghețarul

Delia și soțul ei sunt mari amatori de vacanțe petrecute în natură și de expediții montane. Cei doi se află zilele acestea în vacanță în Alpii italieni, aproape de zona unde s-a prăbușit ghețarul Marmolada din Munții Dolomiți. Duminică, pe fondul unor temperaturi record, părți din ghețar s-au desprins din munte, provocând o avanlașă care a curmat viețile a 6 turiști. Alte 16 persoane sunt date dispărute și cel puțin 9 au fost rănite.

Delia și Răzvan și-ar fi dorit să meargă pe acest ghețar, însă o decizie spontană le-a salvat viața. Artista a povestit pentru Observator că au ales un alt traseu pentru ziua de duminică, pe versantul opus. Delia a fotografiat versantul de pe care a căzut bucata de ghețar, însă nu a știut pe moment despre ce este vorba. Neștiind cum arăta locul înainte, nu și-a dat seama că este ceva în neregulă cu forma de relief, după cum a povestit chiar ea.

„A fost o alegere de traseu, ieri, spontană. Am zis să nu mergem pe acest ghețar. Mie mi-ar fi placut să merg acolo, fiind unul dintre cele mai înalte puncte din zona Dolomit și singurul ghețar din zona asta. Mi-ar fi plăcut să merg pe traseul ăsta, dar am ales un traseu la fel de spectaculos, fără ghețar, pe versantul opus.

Ieri, în momentul în care am început traseul, căzuse parte din ghețar. Îl pozam și nu știam că a cazut. Fotografiam toată zona, ne bucuram de priveliști, nimeni nu știa că s-a întâmplat tragedia asta, pentru că nefiind de-ai locului nu cunoaștem foarte bine și nu ne-am dat seama că e ceva în neregulă cu forma de relief în sine”, a povestit Delia Matache.

Delia Matache a fost aproape de o tragedie. Vedeta se afla an Alpii italieni cand s-a prabusit ghetarul 1
Delia a fotografiat versantul de pe care s-a desprins ghetarul

MAE, precizări despre românii dați dispăruți

Duminică, în urma prăbușirii ghețarului, s-a spus că printre dispăruți s-ar afla și câțiva turiști români, însă Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări în acest sens. Cele trei persoane despre care s-a spus că ar fi date dispărute au putut fi contactate de familie în cele din urmă și sunt în siguranță, au transmis autoritățile.

„Familia din România care a semnalat Departamentului Consular din Centrala MAE dispariţia a 3 cetăţeni români a informat MAE, în urmă cu puţin timp, cu privire la faptul că a fost contactată de către membrii de familie declaraţi dispăruţi, context în care a precizat că persoanele în cauză se află în afara oricărui pericol.

Turiştii români ar fi fost cazaţi în această perioadă într-o locaţie fără acces la mijloace de comunicaţie (reţea de telefonie mobilă şi conexiune la internet). MAE precizează că nu mai sunt, în prezent, alte solicitări sau semnalări privind dispariţia altor cetăţeni români”, a transmis MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Ambasadei României la Roma şi al Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano, s-a autosesizat în urma incidentului produs la data de 3 iulie 2022, la gheţarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

În acest context, imediat după incident, la nivelul Ambasadei a fost constituită o celulă de criză, iar reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiilor consulare au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene şi unităţile medicale din regiune, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a victimelor.

Potrivit informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români”, au mai transmis oficialii de la MAE.

 

Urmăriți Impact.ro și pe