Delia, declaraţii dure despre violenţa domestică. Cântăreaţa a recunoscut: „Toleranţa mea nu mai există”

Andra Daoud 17.05.2022, 08:10

Delia a luat atitudine de ceva timp împotriva concurenților care fac glume nepotrivite la emisiunea la care este jurată. Artista nu mai tolerează comentariile misogine, care normalizează sau iau în râs violența domestică. Mai mult, discuțiile recente din spațiul public despre hărțuire și abuz au făcut-o pe Delia să fie și mai vocală în ceea ce privește aceste subiecte.

Delia a explicat de ce nu mai tolerează glumele despre violență

Delia este jurată la emisiunea iUmor de la primul sezon, iar în ultima vreme telespectatorii au observat că discursul ei la masa juriului s-a schimbat. Artista îi taxează dur pe cei care vin pe scena concursului de talente cu numere de stand-up comedy care conțin glume misogine sau care fac referire la violența împotriva femeilor.

Delia a explicat recent că nu mai are toleranță față de aceste lucruri și că mereu a taxat aceste apariții, însă nu întotdeauna comentariile ei au fost difuzate. A specificat că intenția ei nu este să facă educație, ci să tragă un semnal de alarmă asupra unei probleme care afectează foarte multe femei.

„Eu răspund la multe lucruri, dar fiind o emisiune montată nu intră întotdeauna același lucru. Pot să am diverse reacții și să nu fie toate difuzate. Că nu e timp, nu că ar fi o problemă. (…) Uneori simt că toleranța mea nu mai există și atunci mai spun lucruri. Încerc să motivez prezența mea acolo și prin treaba asta cumva, pentru că mi se pare că alții nu o fac deloc și cred că e necesară.

Nu știu dacă educă pe cineva, dar mai trage câte un semnal de alarmă. Trebuie să tragem un semnal de alrmă și pentru tot ce înseamnă bullying, agresiune, violență domestică. În momentul ăsta în care vorbim, o femeie este bătută undeva.”, a declarat Delia pentru Antena Stars.

Delia, declaratii dure despre violenta domestica. Cantareata a recunoscut Toleranta mea nu mai exista
Delia nu mai tolereaza glumele misogine la iUmor

Delia, despre abuzurile la care a fost martoră în liceu

Delia a vorbit recent și despre un alt subiect delicat, dar de actualitate în România: hărțuirea la care sunt supuse femeile din orice domeniu și la orice vârstă. Cântăreața a făcut o mărturisire dureroasă pe Instagram și le-a povestit celor care o urmăresc faptul că și ea a asistat la numeroase momente în care profesorii de la liceul la care învăța le hărțuiau pe eleve, unele dintre ele colege de clasă cu Delia.

„Îmi amintesc cum în perioada liceului, o parte din profesorii de muzică le spuneau elevelor cum ‘Vai, măi, ți-au crescut sânii față de luna trecută’ și le pipăiau efectiv pe sâni.

Asta se întâmpla la liceu la Lipatti, acest gen de abuzuri există și au existat dintotdeauna efectiv că alegi să crezi, să înțelegi sau nu că te gândești ‘vai, de ce a așteptat 10 ani să povestească?’.

Atâta i-a luat, atâta i-a luat să-și facă curaj să povestească treaba asta. N-ai niciun drept să judeci, ai drept să judeci agresorul, nu victima. Deci repet, fără niciun fel de exagerare, discuțiile erau auzite de mine în clasă, fiind de față când se discuta cu o colegă.”, a povestit Delia, pe Insta Story.

 

Urmăriți Impact.ro și pe