Declaraţiile lui Gheorghe Dincă de la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Olt. Bărbatul a uimit pe toată lumea

Ioana Bucur 19.06.2022, 19:09
Declaraţiile lui Gheorghe Dincă de la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Olt. Bărbatul a uimit pe toată lumea

După trei ani de luptă pentru dreptate și pentru aflarea adevărului despre disparițiile celor două adolescente, familiile Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu au trecut din nou prin momente dificile, după declarațiile lui Gheorghe Dincă de la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Olt. Bărbatul i-a uimit pe toți cei din sală. Ce a spus în fața judecătoarei care urmează să dea primul verdict din dosarul Caracal.

Ce a declarat Gheorghe Dincă la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Olt

Primul verdict din dosarul Caracal se apropie, la trei ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Joi, în timpul ultimului termen al procesului de la Tribunalul Olt, cel acuzat de răpirea și uciderea a două adolescente a vorbit pentru ultima oară în fața judecătoarei care va da verdictul.

Luarea cuvântului nu este o excepție, ci o regulă. Potrivit legii, la sfârșitul unui proces penal, înainte ca instanța să rămână în pronunțarea verdictului, inculpatul are dreptul la un ultim cuvânt, un discurs prin care să încerce să înduplece judecătorul, sperând să obțină o achitare sau măcar o pedeapsă mai mică.

Declarațiile lui Gheorghe Dincă i-au uimit pe toți cei din sală, printre care se aflau și rudele victimelor – Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. El a încercat să demonteze acuzațiile aduse, afirmând că fetele nu sunt moarte. A cerut să fie achitat.

„Doamnă preşedintă şi onorată instanţă, sunt de acord să fiu condamnat doar pentru faptele ce le-am săvârșit”, şi-a început Dincă declarațiile.

Declaratiile lui Gheorghe Dinca de la ultimul termen al procesului de la Tribunalul Olt. Barbatul a uimit pe toata lumea
Inquam Photos / Bogdan Danescu

„Nu am nicio vină la celelalte…”

Nu a negat că le-a întâlnit pe Luiza și Alexandra, nici că le-a dus la casa sa. A recunoscut că a violat-o pe una dintre ele.

„E adevărat, sunt vinovat pentru viol asupra lui Măceşanu Alexandra, pe care-l şi recunosc. În rest, nu am nicio vină la celelalte… Cum, ce-am profanat? Care cadavre le-am profanat? N-am omorât pe nimeni, nici pe Luiza, nici pe Alexandra. (…)

Cum să fiu vinovat, dacă nu s-au găsit oase? S-a sigilat curtea, s-a săpat şi plecau cu sacii la Bucureşti. Nu s-a găsit niciun oscior, până la urmă, prin curte”, a continuat Gheorghe Dincă.

Așadar, în fața judecătoarei și a familiilor celor două adolescente, Gheorghe Dincă a susținut, din nou, că nu le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Instanţa a anunţat că va pronunţa sentinţa pe 12 august 2022. Decizia nu este definitivă, iar familiile celor două victime au anunţat deja că o vor ataca. Procesul va continua la Curtea de Apel Craiova, care va da verdictul final.

Urmăriți Impact.ro și pe