Declaraţiile făcute de Iohannis, Orban, Ciolacu şi Cîțu după alegerile din Republica Moldova. “Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune”

Badea Violeta 12.07.2021, 15:17

Politicienii din România au transmis câte un mesaj după alegerile din Republica Moldova. Vecinii noștri au mers duminică, 11 iulie, la urne pentru a-și alege reprezentanții în viitorul parlament de la Chișinău. Iată declaraţiile făcute de Iohannis, Orban, Ciolacu şi Cîțu după alegerile din Republica Moldova.

Declaraţiile făcute de Iohannis, Orban, Ciolacu şi Cîțu după alegerile din Republica Moldova

Toți moldovenii cu drept de vot au fost așteptați duminică, 11 iulie, la urne pentru a-și alege reprezentanții în viitorul parlament de la Chișinău. Așa cum era de așteptat, lupta a fost foarte strânsă între pro-europeni și pro-ruși. La finalul unei bătălii încrâncenate, partidul fondat de Maia Sandu, PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), a obținut o victorie extrem de importantă.

Datorită acestui rezultat, PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate) va avea șansa de a-și forma singur Guvernul de la Chișinău, fără să depindă de nicio coaliție. Partidul înființat de Maia Sandu, a câștigat alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, cu mai mult de 50% din voturi, după numărarea a 99% din buletinele de vot.

Pe locul doi s-a clasat Blocul Comuniștilor și Socialiștilor care a obținut un procent de doar 30%. La aflarea acestui rezultat, politicienii români nu au rămas indiferent și au ținut să-i felicite pe moldoveni pentru vot și hotărârea de care au dat dovadă.

 „Salut victoria Partidului Acțiune și Solidaritate! Este o veste extraordinară care vine din Republica Moldova, ai cărei cetățeni au luat o decizie fermă, pro-europeană”, a spus Ludovic Orban.

Victoria PAS a fost salutată și de premierul Florin Cîțu. Oficialul a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria obținută și a subliniat faptul că România este alături de ei.

„Am felicitat-o pentru scorul important pe care l-a obținut ieri. Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova și îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă.”, a spus Florin Cîțu.

Declaratiile facute de Orban si Citu
Declaratiile facute de Orban si Citu

„Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune”

La rândul său, președintele Klaus Iohannis a venit cu o reacție în această dimineață pe o rețea de socializare. Șeful statului i-a felicitat pe moldoveni pentru vot și i-a asigurat că România va fi alături de Republica Moldova în susținerea reformelor din această țară.

“Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări Maia Sandu pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, a transmis Klaus Iohannis luni dimineață, pe Twitter.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook în care i-a felicitat pe toți cetăţenii moldoveni, deoarece au dat dovadă că vor să-şi construiască un viitor european. De asemenea, politicianul a declarat că PSD va sprijini demersurile noii majorităţi proeuropene din Parlamentul de la Chişinău.

„Veşti extraordinare de la fraţii noştri din Republica Moldova! Tot respectul şi admiraţia pentru cetăţenii moldoveni!

Au dat o nouă dovadă că vor să-şi construiască un viitor european! Salutăm victoria Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în alegerile anticipate! PSD va sprijini demersurile noii majorităţi proeuropene din Parlamentul de la Chişinău!

Susţinem reformele şi implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Împreună suntem mai puternici!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe