Declaraţii uimitoare făcute de un fost profesor despre examenul de treaptă pe care l-ar fi picat Florin Cîțu. „Este foarte trist”

Badea Violeta 16.11.2021, 14:51
Declaraţii uimitoare făcute de un fost profesor despre examenul de treaptă pe care l-ar fi picat Florin Cîțu. „Este foarte trist”

În urmă cu un an, Ziarul de Vâlcea scria că Florin Cîțu a fost un elev slab care a obținut nota 4 la examenul de treaptă și a ratat doi ani la rând admiterea la ASE. Acum, unul dintre foștii profesori ai premierului demis vine cu o declarație uluitoare.

Un fost profesor al lui Florin Cîțu vine cu declarații despre examenul de treaptă pe care l-ar fi picat premierul demis

În presă au apărut mai multe zvonuri conform cărora Florin Cîțu ar fi picat în liceu examenul de treaptă și ar fi trebuit să intre la şcoala profesională, dar părinții săi ar fi avut pile și ar fi reușit să salveze rușinea familie. Recent însă un fost profesor de-al său demontează aceste acuzații aduse premierului demis.

„Nici vorbă ca Florin să fi picat examenul de treapta a doua. Am observat şi eu uimit cum a apărut ca din senin subiectul, poate că dintr-o dorinţă exagerat de aprinsă de senzaţional a vreunui gazetar local.

Revoltător este cât de grav a fost făcut tapaj în spaţiul public pe acest aspect complet neadevărat, lucrurile nefiind prea complicat de verificat.

Este foarte trist că dorinţa diabolică de a macula imaginea unui om a anulat raţiunea care te obliga să te gândeşti ce efecte devastatoare poate avea şi asupra celorlalţi din familia lui măcar.

Cred că ştiţi că în vara asta s-a prăpădit şi mama lui, la nici jumătate de an de la demonizarea asta la care este supus. Nu mai spun de nedreptatea comisă indirect în dauna imaginii unei şcoli, la prestigiul căreia au trudit multe generaţii de profesori şi elevi foarte apreciaţi. Asta e, trăim vremuri tot mai urâte.”, a declarat profesorul, potrivit publicației Săptămâna în Oltenia.

Florin Citu nu ar fi picat examenul de treapta
Florin Citu nu ar fi picat examenul de treapta

Profesorul a oferit detalii legate de transferul lui Florin Cîțu

Amintim că Florin Cîţu a absolvit în 1990 Liceul Industrial Nr. 3, acum este Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea. Premierul interimar s-a transferat la această unitate şcolară în anul 1988, de la Liceul Industrial Nr. 7 „Vasile Roaită”, numit acum Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.

Pe marginea acestui transfer s-au făcut o serie de speculații. Iată cum s-ar fi produs, de fapt, transferul premierului interimar.

„Florin a venit în toamna anului 1988 la Energetic printr-un transfer obişnuit, au fost multe cazuri similare. Dacă îmi aduc aminte bine, cererea de transfer fusese înregistrată la inspectorat de mama lui, asta da.

Pe scurt, transferul a fost motivat de faptul că existau neînţelegeri între un cadru didactic de la fostul Vasile Roaită şi elevul Florin Cîţu, cu consecinţe asupra moralului elevului.”, a mai declarat profesorul citat de aceeași publicație.

Cine ar fi picat, de fapt, examenul de treaptă

Profesorul a spus că o rudă de-a lui Florin Cîțu a picat, într-adevăr, examenul de treaptă la final de a X-a. Acesta este de părere că jurnaliștii au făcut o confuzie, fiindcă cei doi au același nume de familie.

„Totul are la bază o foarte gravă confuzie a gazetarilor care au relatat eronat situaţia. Spun foarte gravă pentru că li s-a atras atenţia, discret, elegant, în mod repetat, dar au continuat să susţină teoria publicată iniţial cu şi mai mare înverşunare.

Da, la Energetic, dar la diferenţă de un an sau doi, să fiu scuzat vă rog dacă nu îmi mai amintesc exact, parcă la sistemul cu trepte s-a renunţat prin 1991, a avut neşansa de a pica examenul de treaptă la final de clasa a zecea un verişor al lui Florin Cîţu, rude apropiate. Prenumele diferă, dar numele de familie e acelaşi. Însă, nici aici nu e ceva ieşit din comun faptul că a putut să continue tot la cursuri liceale normale din toamnă.

Liceele industriale rămâneau cu clase necompletate din diferite, dar obiective, motive şi organizau examene de treaptă şi la sfârşit de vară, pentru completarea schemei, la presiunea planului. Nu îmi mai amintesc exact dacă tot la noi s-a înscris la examen, sau la… veţi râde, culmea ironiei, la fostul liceu industrial Vasile Roaită.”, a mai spus respectivul profesor.

Urmăriți Impact.ro și pe