Declarații surpriză ale lui Ludovic Orban. A vorbit despre victoria PSD în București

Stan Filon 30.09.2020, 11:02
Declarații surpriză ale lui Ludovic Orban. A vorbit despre victoria PSD în București

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre alegerile locale și despre ”bătăliile epice” de la scrutin, dar a recunoscut și faptul că PSD-ul a câștigat votul politic și chiar a rămas uimit de acest lucru. În plus, șeful Guvernului spune clar că au fost fraude la alegerile locale!

Premierul Ludovic Orban, surprins de victoria PSD din București

”Ne-am luptat cu 29 de preşedinţi de Consilii Judeţene, ne-am luptat cu 1.700 de primari în funcţie, satrapi (…) obişnuiţi cu alegeri într-un singur tur. A fost o bătălie de o dificultate extremă. Bătălia a fost extrem de dificilă, iar bătălia de la Bucureşti a fost epică”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Orban a povestit și că nu a fost simplu să se ajungă la înţelegerea pentru susţinerea lui Nicuşor Dan. Totuși, nimeni nu se aștepta ca PSD să își adjudece votul politic în București.

”Votul politic în Bucureşti a fost câştigat de PSD, ăsta este adevărul. Nimeni nu anticipa acest scor politic al PSD după alegerile europarlamentare şi după alegerile prezidenţiale”, a mai afirmat preşedintele PNL.

Premierul Ludovic Orban, surprins de victoria PSD din București
Premierul Ludovic Orban, surprins de victoria PSD din București

Orban spune că au fost fraude la alegerile locale

Chiar premierul Ludovic Orban a spus că au fost fraude la alegerile locale. În București, Ludovic Orban susține că au dispărut mai multe voturi acordate lui Nicușor Dan.

Acolo unde oamenii nostri nu au fost suficient de vigilenti au mai disparut voturi de la Nicusor Dan”, a spus Orban, subliniind că în sectoarele 1, 2 si 5 există inadvertențe.

El a dat exemplu faptul că în sectorul 5, 90 de voturi pentru PNL au fost numărate în procesul-verbal pentru Partida Romilor.

Ludovic Orban a vorbit si despre situatia din Sectorul 1, unde se cerceteaza o posibila frauda electorala:

„La sectorul 1, daca Cristina Grigorescu (candidatul PNL la Consiliul Local Sector 1 – n.r.) nu se ducea la etajul doi si daca pe mine nu ma suna nimeni ca nu e nicio echipa de jandarmi care sa pazeasca sacii cu voturi, am fi asistat la cine stie ce nenorocire. (…).

Se înscrie Nicușor Dan în PNL?

Nu trebuie renumarate voturile, trebuie sa se tina cont de procesele-verbale care s-au facut de delegati la sectiile de votare. Renumararea voturilor se face cand sunt anumite conditii, cand identifici patru-cinci situatii in care au fost evidente niste fraude care au fost facute”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă Nicușor Dan, noul primar al Capitalei, va intra în rândurile Partidului național Liberal.

„Este o decizie pe care trebuie sa o gandeasca Nicusor Dan. Deocamdata nu discutam acest subiect. Deocamdata Nicusor Dan a fost ales cu sprijinul nostru si cu sprijinul celor de la USR PLUS, dar mai ales prin votul bucurestenilor”, a spus Orban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...