Declarații fără precedent ale unui fost primar al Capitalei despre aerul din București. ”Se respiră otravă”

Ana Anitoiu 06.03.2021, 07:54

Un fost primar al Capitalei a făcut declarații fără precedent despre calitatea aerului din București, spunând că în loc de oxigen s-a ajuns să se respire otravă. Acesta a cerut public explicați Ministrului Mediului şi actualului primarului general, Nicuşor Dan.

Fostul primar al Capitalei: ”Se respiră otravă! Parcă niciodată nu a fost așa!”

Mai exact, Gabriela Firea a tras un semnal de alarmă, după ce aplicaţiile ce măsoară calitatea aerului din București au indicat un nivel de poluare mult peste cel acceptat. Persoanele care au probleme respiratorii au fost avertizate prin aplicaţie că ar putea avea neplăceri din cauza poluanţilor din atmosferă. Ea a precizat că nici măcar anul trecut, când această temă era ”un principal atac” la adresa ei și a echipei sale nu a fost așa.

”Domnule Primar General, dragă PUZișor, poluarea a fost doar temă de campanie electorală sau aveți de gând să că ocupați, concret, să nu mai respirăm otravă? Domnule ministru al Mediului, ați cerut ridicarea filtrelor de la aparatele de măsurare pentru a vedea ce particule sunt în aer și astfel să aflați cine ne poluează? De o lună, ați anunțat echipe mixte de control. Ați luat polițiștii locali de la treburile lor și i-ați pus să facă treabă inspectorii de la Mediu. Sunt echipele pe teren? Ce se întâmplă? S-a ars iarăși păcură la CET-uri? Sunt probleme la cele trei mari gropi de gunoi, Chiajna, Vidra și Glina? A fost un accident la vreunul dintre operatorii economici din București și Ilfov, cu instalații autorizate de ardere a deșeurilor?”, a scris Gabriela Firea, vineri, pe Facebook.

Declaratii fara precedent ale unui fost primar al Capitalei despre aerul din Bucuresti. ”Se respira otrava”
Gabriela Firea

Fostul primar al Capitalei, despre poluarea din București: ”Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări”

De asemenea, Gabriela Firea a spus că în urmă cu un an s-a întâmplat la fel, ca cei mai mulți senzori din București să indice un nivel ridicat de poluare. Fostul primar general al Capitalei a precizat că nici acum nu se știe cui i-a aparținut vina atunci, deși au fost trimise scrisori către Parlamentul României și Consiliul Suprem de Apărare a Țării. În plus, ea a lansat o acuzație la adresa fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

”Cine trebuia să se ocupe avea alte preocupări. Să nu uităm, totuși, că fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, negocia șpagă în fier și se certa cu mine, îl loc să caute poluatorii. Însă, în timp ce bucureștenii respiră otrăvuri, Primarul PUZișor are alte preocupări. Astăzi, a convocat ședință de îndată la Consiliul General al Municipiului București pentru a prelungi contractul cu un lanț de restaurante fast-food. În cinci luni de mandat, a încercat de vreo patru ori să treacă acest proiect și nu i-a ieșit! Urgență mare! Peste sănătate, poluare, șantiere”, a adăugat ea, alăturând hashtagurile ”minciunile de campanie” și ”la putere prin minciună și furt”.

Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile din cinci sectoare

Actualul primar general al Capitalei a propus ca PUZ-urile să fie suspendate pentru cinci sectoare ale Bucureștiului. Propunerea lui a fost adoptată, dar nu fără să genereze critici din partea unor partide politice. Atât membrii PNL, cât și consilierii PSD au susținut că termenul de suspendare este prea mare și îi va afecta pe bucureșteni. Mai multe detalii, AICI!

”E adevărat că teoria dreptului administrativ spune că perioada de suspendare a unui act administrativ trebuie să fie proporțională, nu excesivă, dar suntem într-o situație excepțională, adică cinci acte administrative cu caracter normativ care reglementează peste 80% din suprafața Bucureștiului”, a spus Nicușor Dan.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...