Declarații de ultimă oră. Anunțul important al Poliției Române, după violențele de Paște. VIDEO

Redacția IMPACT 20.04.2020, 15:14
Declarații de ultimă oră. Anunțul important al Poliției Române, după violențele de Paște. VIDEO

Oficialii Poliției și ai Jandarmeriei au transmis câteva mesaje, într-o declarație de presă comună, organizată în contextul în care mai multe violențe au avut loc zilele trecute.

Reprezentanții Poliției și Jandarmeriei, despre valul de violențe

Declarațiile au avut loc la sediul Inspectoratului General al Poliției Române și au avut în prim-plan evenimentele violente petrecute de Paște, în Săcele (jud. Brașov), cartierul Rahova (București), precum și în Ploiești (jud. Prahova).

Chestor principal, Liviu Vasilescu

„Din analizele făcute de Poliţia Română, infracţionalitatea a scăzut cu 19% faţă de anul trecut şi 10% faţă de 2018 – în ultimile 72 de ore au acţionat 14.000 de poliţişti, alături de poliţia locală şi armată -10.000 de evenimente sesizate de cetăţeni, din care 8.500 sesizate prin 112

Vă asigur că Poliția Română a gestionat situația (…). Până la acest moment s-a dispus măsura arestării preventive, la Brașov, 8 persoane, iar la București, pentru 11 persoane care vor fi prezentate cu arestare preventivă”.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, colonel Bogdan Enescu

„A fost nevoie de o mobilizare exemplare a angajaţilor Jandarmeriei, în ultimele 72 de ore cu o medie zilnică de 8.000 de jandarmi la nivel naţional, 3000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de trei milioane de lei (…)

Vă asigurăm că suntem în teren şi avem toleranţă zero faţă de manifestările antisociale.

Mai multe persoane s-au luat la bătaie, duminică, pe o stradă din Săcele, judeţul Braşov. A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor pentru a-i calma pe scandalagii. În filmare se vede cum o maşină este atacată cu bâte sau lopeţi iar un tânăr este lovit. Poliţiştii au fost chemaţi la faţa locului. În încăierare mai multe persoane au fost rănite dar nu au avut nevoie de spitalizare. Spiritele s-au calmat după ce poliţiştii au tras focuri de avertisment. În toiul nopţii, poliţiştii au făcut şi reţineri.

În urma probatoriului administrat, 8 persoane au fost reţinute. În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru tentativă la omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov. Deocamdată nu se ştie de la ce a pornit încăierarea.

Un alt scandal a avut loc duminică în sectorul 5 din Bucureşti: nouă persoane au fost reţinute după bătaia din Rahova. Forţele de ordine au intervenit în forţă şi au tras focuri de armă în aer.

Un al treilea scandal a izbucnit în cartierul Mimiu din Ploieşti, în prima zi de Paşte. Echipajul de poliţie a fost atacat cu scânduri, sticle incendiare şi obiecte aruncate de la distanţă”.

Urmăriți Impact.ro și pe