Decizie revoltătoare în Zalău. Un bărbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat deoarece victima nu s-a împotrivit

Elena Avramescu 02.08.2021, 15:18
Decizie revoltătoare în Zalău. Un bărbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat deoarece victima nu s-a împotrivit

Un bărbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat. Este vorba despre un angajat al unui centru de plasament din Sălaj, care a fost acuzat că ar fi violat o tânără de 20 de ani. Cu toate acestea, instanţa a decis să-l achite, chiar dacă procurorii au susţinut că bărbatul a săvârşit în mod repetat, prin constrângere psihică, acte de agresiune sexuală asupra fetei.

Un bărbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat

Bărbatul acuzat de abuz sexual este angajat într-un centru de plasament din Sălaj, fiind locul în care locuiesc copii aflaţi în protecţia statului. Chiar dacă a fost acuzat de viol, acesta a fost achitat în instanţă deoarece judecătorul a stabilit că fata nu s-a împotrivit şi nici nu a povestit celor din jurul ei ce a păţit, de aceea nu poate pretinde că a fost violată.

Potrivit informațiilor furnizate de Libertatea, totul a început la finalul lui ianuarie 2016, când Andreea, o tânără de 20 de ani, aflată într-un centru de plasament administrat de către DGASPC Sălaj, i-a povestit unui angajat că era abuzată sexual de mai multe luni. Fata a spus că făptașul era un educator din centru, în vârstă de 35 de ani.

În casa în care a avut loc abuzul erau mai mulţi băieţi şi cinci fete, cu vârste cuprinse între 6 şi 20 de ani. La momentul agresiunii, fata avea 20 de ani. În plus, în centrul din Sălaj erau patru educatori, printre care bărbatul pe care tânăra l-a acuzat de viol, precum şi soţia lui, angajată tot ca educator.

Un barbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat
Un barbat, acuzat de abuz sexual asupra unei tinere, achitat

Aşadar, chiar din relatările victimei, se poate observa că victima descrie destul de amănunţit acţiunea inculpatului, care dura de ceva timp. De unde rezultă că ea nu dormea în timp ce inculpatul acţiona asupra corpului ei. Astfel instanţa constată că, dacă într-adevăr aceste acţiuni ale inculpatului au existat în realitate, pe o perioadă de circa cinci luni, VICTIMA LE-A ACCEPTAT.

Dacă victima spune că inculpatul a exercitat aceste acţiuni asupra corpului ei de 5 – 10 ori pe noapte (…), iar ea nu a contrat acţiunile inculpatului şi nu a strigat la el, nu se poate trage decât concluzia că, dacă aceste acţiuni au existat pe o perioadă de cinci luni, VICTIMA LE-A ACCEPTAT.

Poate că, într-adevăr, ar fi existat o constrângere psihică, o stare de frică şi dependenţă, dacă în acea casă locuiau doar inculpatul şi victima. Or, în respectiva casă familială locuiau împreună mai mulţi copii şi educatori, iar inculpatul, lucrând pe tură, nu era zilnic în prezenţa victimei şi nu exista vreo probă că ar fi ameninţat-o cu ceva.

Instanţa constată că nu are niciun temei susţinerea victimei (femeie în vârstă de 20 de ani) în sensul că «nu m-am împotrivit deoarece mi-era frică» deoarece timp de circa cinci luni, victima nu a spus nimănui despre faptele inculpatului, deşi o agresa încontinuu, victima nu şi-a schimbat comportamentul faţă de colegi şi de educator, ci din contră, în această perioadă de cinci luni, a mers de bunăvoie acasă la inculpat, a dormit la el peste noapte, într-un pat cu fiul acestuia, a fost motivarea judecătorului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...