Decizie la nivelul Europei. E legat de cauciucurile de iarnă, şoferii trebuie să afle

Stan Filon 24.11.2021, 10:37
Decizie la nivelul Europei. E legat de cauciucurile de iarnă, şoferii trebuie să afle

Cauciucurile de iarnă vor ieși din fabrică cu un cod QR atașat care va oferi șoferilor foarte multe detalii. Această decizie a fost luată la nivelul Uniunii Europene, iar toate fabricile de cauciucuri trebuie să se conformeze. Cum îi ajută acest cod pe șoferi, vedeți în rândurile de mai jos.

Cauciucurile de iarnă vor avea cod QR

Simbolurile anterioare pentru anvelope nu comunicau adevăratele caracteristici ale cauciucurilor de iarnă de înaltă calitate și, în acest scop, Nokian Tyres a lucrat de ani de zile pentru a dezvolta în continuare etichetele. Această muncă dă acum roade.

”În practică, aderența pe umed este opusul aderenței pe gheață: dezvoltarea uneia o reduce de obicei pe cealaltă. Anvelopele concepute pentru Europa Centrală subliniază caracteristicile necesare pe drumurile uscate, în timp ce simbolul de aderență pe gheață indică faptul că anvelopa funcționează cu adevărat și rămâne în siguranță în condițiile dificile de iarnă din nord. Simbolul de aderență pe zăpadă, la rândul său, indică faptul că anvelopa îndeplinește cerințele oficiale ale UE privind aderența pe zăpadă. Nu recomandăm folosirea anvelopelor concepute pentru Europa Centrală în condiții pentru care nu sunt destinate”, spune managerul serviciului tehnic pentru clienți Matti Morri de la Nokian Tyres.

Cauciucurile de iarna vor avea cod QR
Cauciucurile de iarna vor avea cod QR

Foarte util celor care cumpără online

Noile coduri QR vor fi foarte utile șoferilor care își cumpără cauciucurile de iarnă de pe internet. Cu ajutorul codurilor respective vor afla multe detalii despre cauciucuri și așa se poate decide dacă este sau nu ceea caută ei.

”Consumatorii comandă din ce în ce mai multe produse online. Este un avantaj semnificativ pentru ei că, în continuare, pot verifica simbolurile și pot comanda cele mai bune anvelope posibile pentru propriile condiții de utilizare. Asistență de specialitate este disponibilă la comercianții cu amănuntul de anvelope – dar online, nu există nimeni acolo care să vă ajute personal să alegeți anvelope sigure”, mai spune Morri.

Iată ce putem afla din codul QR al cauciucurilor de iarnă

  • Rezistența la rulare se referă la consumul de combustibil și la emisiile de dioxid de carbon. Anvelopele din cea mai bună categorie pot economisi 0,6 litri de combustibil la 100 km în comparație cu cea mai mică categorie.
  • Aderența pe teren umed indică distanța de frânare. Pe asfalt umed, cele mai bune anvelope au nevoie de aproape 20 de metri mai puțin pentru a se opri atunci când se deplasează cu o viteză de 80 km/h decât anvelopele din categoria cea mai slabă.
  • Valoarea zgomotului de rulare extern indică nivelurile de zgomot în afara vehiculului. Utilizarea anvelopelor mai silențioase va reduce poluarea fonică a mediului.
  • Simbolul de aderență pentru zăpadă indică faptul că anvelopa îndeplinește cerințele oficiale și funcționează fiabil pe zăpadă.
  • Simbolul de aderență la gheață înseamnă că anvelopa a trecut testul de aderență la gheață și este potrivită pentru condițiile de iarnă. Simbolul este utilizat în prezent numai pe anvelopele autoturismelor.
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...