Decizie incredibilă luată pentru palatul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. „Scoateţi mobila şi dărâmaţi tot”

Nicu Stan 13.02.2021, 13:08

Este decizie incredibilă luată pentru palatul lui Vladimir Putin de la Marea Neagră. Ce se întâmplă cu locuința de 1 miliard de euro a președintelui rus, citiți în articolul de mai jos.

Vladimir Putin nu mai scapă de mucegai. Ce ordin a dat președintele rus în speranța că va scăpa

A fost luată o decizie incredibilă în ceea  ce privește palatul lui Vladimir Putin. Ordinul a fost deja dat-„Scoateţi mobila şi dărâmaţi tot”.

Palatul de mai mult de un miliard de euro al președinetelui Vladimir Putin este mâncat de mucegai, arată o investigație BBC, în care s-a vorbit cu mai mulți muncitori angajați să lucreze la renovarea construcției. Astfel, muncitorii au dezvăluit pentru BBC, sub protecția anonimatului, binențeles, de ce palatul cu interioare opulente a ajuns să nu mai poată fi locuit.

Alex Navalnîi a făcut primele dezvăluiri despre palatul președintelui rus

Informația cum că o parte a locuinței lui Vladimir Putin este în renovare din cauza mucegaiului apare și în filmul lui Alexei Navalnîi, cel care a făcut dezvăluirea despre construcția care i-ar aparține lui Vladimir Putin. Filmulețul cu dezvăluirea a ajuns la peste 110 milioane de vizualizări pe YouTube.

Astfel, singurul opozant oficial al președintelui rus spune că palatul este cea mai mare mită dată vreodată în Rusia de oligarhi, care au vrut astfel să cumpere protecția lui Vladimir Putin.

Construcția fabuloasei clădiri a început în 2005

Muncitorii care au lucrat pe șantierul palatului de pe malul Mării Negre între 2005 și 2020, la construcția lui, apoi la renovarea lui, au confirmat mai multe dintre dezvăluirile făcute de Alexei Navalnîi în filmul respectiv. Una dintre acestea ar fi că palatul este în renovare din cauza mucegaiului.

”Dimensiunea (opulenței – n.red.) era incredibilă. Mai târziu, cea mai mare parte a palatului a fost golită”, a spus un muncitor.

De unde a apărut mucegaiul în Palatul lui Vladimir Putin

Doi muncitori povestesc că au văzut cu ochii lor mucegaiul. ”Pereții și tavanele erau acoperite de mucegai. Mucegai din acela obișnuit, verde. În unele locuri era chiar negru. A afectat întreaga clădire. Am rămas șocați”, au mai povestit muncitorii sub protecția anonimatului.

Palatul a fost construit cu pereți falși de rigips montați peste zidurile groase și mucegaiul s-a instalat între beton și rigips.

Mucegaiul a pus stăpânire pe palat de mai mulți ani

Un alt muncitor povestește că el a ajuns pe șantier în 2017 și că mucegaiul nu ajunsese mai departe de parterul palatului.

Când administratorul a văzut că nu e rost să scape de mucegai a dat ordinul. ”Toate dulapurile erau făcute din lemn scump. Atâția oameni au lucrat acolo, atâtea materiale, atât de scump. Apoi ne-au zis tăiați cablurile, scoateți mobila, dărâmați tot”, a povestit un alt muncitor.

Care ar fi cauza apariției mucegaiului care nu îi dă pace lui Vladimir Putin

De asemenea, constructorii sunt de părere că de vină pentru apariția jmucegaiului este marea, care este prea apropiată, precum și că palatul nu a fost aerisit la timp.

De asemenea, muncitorii au declarat că pe  șaniter au fost prezenți, la construcție, și 1500 de muncitori. În plus, toată construcția era camuflată, ca să nu se vadă, nici de pe mare, nici de pe uscat. ”Toate structurile din beton și de metal aveau desenate pe ele copaci, iarbă sau pietre, ca să se confunde cu peisajul”, a povestit un alt bărbat care a fost prezent de la început pe șantier.

Urmăriți Impact.ro și pe