Decizie incredibilă a pensionarilor din România. Ce vor să facă după ce au aflat cu cât vor crește, de fapt, pensiile

Adina Saleh 22.01.2021, 17:56
Decizie incredibilă a pensionarilor din România. Ce vor să facă după ce au aflat cu cât vor crește, de fapt, pensiile

Pensionarii din România sunt revoltați în urma vehiculării informației conform căreia pensiile ar urma să crească în 2021 cu 3%. Acest procent reprezintă cu aproximație rata inflației anuale.

Bogdan Hossu, liderul sindical a făcut publică această informație, după ce a participat la discuțiile cu ministrul muncii, care au avut loc vineri, conform Antena3.

Președintele Asociației de Pensionari a județului Timiș, Silvia Petre, susține ca această propunere de 3% nu trebuie acceptată. Ea mai spune că pensionarii vor rămâne în stradă atât timp cât va fi nevoie. De asemenea, mai spune că acest proces de amânare a majorării pensiilor pâna în momentul finalizării procesului de recalculare este echivalent cu un plan de exterminare a pensionarilor.

Decizie incredibilă a pensionarilor din România. Ce vor să facă după ce au aflat cu cât vor crește, de fapt, pensiile
Decizie incredibilă a pensionarilor din România. Ce vor să facă după ce au aflat cu cât vor crește, de fapt, pensiile

Liderul pensionarilor: “Vom contesta până la Bruxelles”

Liderul pensionarilor a făcut declarații în direct la Antena 3, unde și-a exprimat nemulțumirea făță de această decizie. Totodată a transmis liderilor politici faptul că vor apela la instanță la Curtea de Apel și vor contesta pâna la Bruxelles ceea ce se întâmpla în România.

“Înţelegeam dacă se majorau pensiile cu 8%, cum s-a promis în campania electorală. Dar pentru faptul că nu se majorează şi nu se acordă nici inflaţia până în septembrie – octombrie, când vrea doamna ministru să dea, propun să rămână (banii, n.r.) pentru minister, poate mai face un vicepremier cu aceşti bani. Că la muncă ne ducem noi şi fără să ne trimită dânsa, pentru că suntem nevoiţi, pentru că la ora actuală nu se poate supravieţui.

Gândiţi-vă la inflaţie, la ce preţuri sunt. Iarna nu a trecut şi mai aveam de plătit foarte multe. Pentru noi e dezastru. Iar propuneare anunţată de domnul Hossu, pensionarii nu o acceptă.
Lider pensionari: Nu suntem asistaţi social. Mergem până la Bruxelles, să afle Europa

Suntem pe 23 februarie în instanţă la Curtea de Apel şi vom contesta până la Bruxelles, să ştie toată Europa ce se întâmplă în România cu banii pensionarilor. Este o bătaie de joc, o sfidare totală.

“Este o bătaie de joc, o sfidare totală!”

Președintele Asociației de Pensionari a județului Timiș, Silvia Petre mai spunea că pensiile trebuiau crescute din luna ianuarie, amenințând cu proteste în strada, organizate de pensionari.

Noi nu suntem asistaţi social. Gândiţi-vă că, la farmacii, pensionarii îşi cumpără doar jumătate din reţetă. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată. Am înţeles, pensii mici. Dar aşa bătaie de joc, să nu acopere nici inflaţia?

Trebuia din luna ianuarie, pe legea 263 în vigoare, să acopere inflaţia şi să respecte legea. Dar acest guvern nu respectă nimic. De aceea pensionarii sunt în stradă şi vor fi, în continuare, chiar dacă vine gerul. Chiar dacă nu ne-a terminat pandemia şi ne termină gerul, noi vom fi în stradă cât va fi nevoie.

La ora actuală, un pensionar care n-a muncit niciodată are 800 de lei. Unul care a muncit 20 sau 30 de ani are 900 de lei. Ce matematică ştiu? Ce fac cu noi?

E bine că a pornit acţiunea de a-i verifica pe cei care n-au muncit şi iau ajutoare sociale, dar asta durează câţiva ani şi nu ştiu dacă noi vom putea rezista. Probabil, ăsta e scopul: să ne termine mai repede”, a spus Silvia Petre, conform aceleeasi surse.