Decizie de ultimă oră! Primul oraș în care alegerile au fost anulate. Când sunt chemați oamenii din nou la vot

Rădulescu Valentin 01.10.2020, 17:47
Decizie de ultimă oră! Primul oraș în care alegerile au fost anulate. Când sunt chemați oamenii din nou la vot

În urma alegerilor locale care au avut loc în urmă cu câteva zile, a apărut și primul oraș în care acestea au fost anulate. Cetățenii vor fi nevoiți să meargă din nou la secțiile de vot în data impusă de Biroul Electoral Central. Din ce cauză s-a luat această decizie?

Orașul în care alegerile au fost anulate

După alegerile locale din orașul Moldova Nouă, situat în județul Caraș Severin, Biroul Electoral Central a anulat rezultatele alegerilor pentru funcția de primar. În urma acestora, candidatul social democrat, Adrian Constantin Torma, a fost votat de 48,42% de locuitori, dar prezența la urne s-a declarat nulă. Deși Biroul Electoral de circumscripție Moldova Nouă i-a admis candidatura acestuia, Tribunalul Caraș Severin i-a respins-o. Totul deoarece candidatura lui Adrian Constantin Torma nu avea semnătura liderilor locali ale celor două partide din partea cărora a candidat, PSD și Pro România.

„Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (…) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor”, este decizia Biroului Electoral Central, potrivit digi24.ro.

Decizie de ultimă oră! Primul oraș în care alegerile au fost anulate. Când sunt chemați oamenii din nou la vot
Sursă Foto: ANI

Adrian Constantin Torma a candidat ilegal

Prin sesizarea făcute de PNL Caraș Severin și PNL Moldova Nouă la Biroul Electoral Central, se arată faptul că Adrian Constantin Torma ar fi candidat ilegal la cursa electorală, împotriva contracandidatului său, Ion Chisăliță, care a fost votat de 46,23% dintre cei prezenți la vot.

Mai mult decât atât, PNL Caraș Severin și Moldova Nouă, au reclamat și fraudarea procesului electoral în 11 secții de votare. Acum locuitorii trebuie să se prezinte la din nou la vot pe data de 11 octombrie.

Urmăriți Impact.ro și pe