Decizie de ultimă oră pentru angajați! Cu cât va crește salariul minim pe economie

Diana Radu 22.10.2019, 17:31
Decizie de ultimă oră pentru angajați! Cu cât va crește salariul minim pe economie

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, a anunțat că guvernul urmează să pună în dezbatere o nouă Hotărâre de Guvern care prevede o creștere cu 100 de lei a salariului minim pe economie.

„Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern – n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD.

Guvernul demis vrea să mărească salariul minim pe economie

Guvernul demis vrea să mai dea încă 100 de lei la salariul minim pe economie
Guvernul demis vrea să mai dea încă 100 de lei la salariul minim pe economie

Fostul ministru al Muncii a ținut să menționeze că „atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul e de 3%, când salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4%, e bine”.

„Să-i vedem noi pe ăia să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din UE, să aibă şomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, şi cu toate acestea, datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei. Asta e o ‘greaua moştenire’ şi îi provoc de aici, de la Botoşani, să se ţină de ea”, a mai spus Marius Budăi.

La data de 1 ianuarie 2019, salariul minim pe economie a crescut de la 1900 de lei, până la 2,080 de lei brut. Mai mult, persoanele cu studii superioare, care au cel puțin un an vechime în muncă în domeniul facultății terminate beneficiază de un salariu minim brut de 2,350 de lei pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe