Decizie de ultimă oră la granița de vest a României. Ce trebuie să faci dacă vrei să treci frontiera

Stan Filon 23.11.2020, 15:37
Decizie de ultimă oră la granița de vest a României. Ce trebuie să faci dacă vrei să treci frontiera

România a actualizat lista țărilor cu un nivel ridicat al îmbolnăvirilor de coronavirus așa că românii care se întorc în țară din aceste destinații sunt obligați să intre direct în carantină. Lista acestor țări a fost extinsă recent cu Statele Unite ale Americii și Serbia.

Serbia și SUA, incluse pe lista țărilor pentru care carantina e obligatorie la sosirea în România

Așadar românii care se întors din America și din Serbia intră automat în carantină pentru 15 zile, la domiciliul lor sau într-un spital unde mai este încă loc. Iată mai jos lista cu celelalte țări din care dacă te întorci, intri în carantină pentru o perioadă de 14 zile, potrivit Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Muntenegru;
Polinezia Franceză;
Andorra;
Luxemburg;
Austria;
San Marino;
Elveția;
Georgia;
Liechtenstein;
Slovenia;
Cehia;
Polonia;
Guam;
Croația;
Italia;
Franța;
Portugalia;
Armenia;
Lituania;
Iordania;
Macedonia de Nord;
Ungaria;
Bulgaria.

Serbia si SUA, incluse pe lista tarilor pentru care carantina e obligatorie la sosirea in Romania
Serbia si SUA, incluse pe lista tarilor pentru care carantina e obligatorie la sosirea in Romania

Toate privirile sunt ațintite asupra Danemarcei, unde virusul a suferit o mutație devastatoare

Potrivit Legii 136/2020, carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități, în cazul în care sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat sau au intrat în contact direct cu cel puțin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă.

Un caz special îl reprezintă Danemarca! Această țară a fost inclusă în listă ca ”urmare a detecției circulației în populația umană a unei noi variante de virus Sars-Cov 2”, conform Hotărârii nr. 54, iar acum, prin Hotărârea 55, s-a stabilit că tuturor persoanelor sosite din această țară li se aplică toate excepțiile de la măsura carantinării.

În Danemarca a apărut o altă tulpină de coronavirus, care provine de la nurci și care este mult mai periculoasă decât cea care face deja ravagii peste tot în lume. Medicii din Danemarca au constatat că virusul a suferit o mutație la mai multe nurci din crescătorii, iar virusul s-a transferat la oameni! Niciun vaccin nu va mai fi eficient, iar noul virus ar fi devastator la nivel mondial!

Așadar, autoritățile din această țară au decis să eutanisieze toate exemplarele de nurci din crescătoriile din țară, pentru a stopa răspândirea mutației de coronavirus în rândul populației. ”Virusul mutant descoperit la nurci poate avea consecințe devastatoare la nivel mondial” a declarat premierul danez Mette Frederiksen.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...