Decizie de ultimă oră în Galați. Ce se întâmplă cu școlile din oraș

Ana Anitoiu 29.09.2020, 16:34
Decizie de ultimă oră în Galați. Ce se întâmplă cu școlile din oraș

A fost luată o decizie de ultimă oră în Galați, din cauza creșterii numărului cazurilor de coronavirus. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ce se întâmplă cu școlile.

Ce se întâmplă cu școlile din Galați

Potrivit Comitetului, se schimbă regulile pentru o parte dintre elevii din Galați și din trei comune din județ – Vânători, Cudalbi și Foltești.

”În urma adresei transmise de Direcția de Sănătate Publică Galați, cu privire la gradul de incidență al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul județului Galați, s-a constatat că patru localități depășesc pragul de 1 la mie.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcționare pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Galați, care se aflau pe scenariul I (verde), precum și pentru cele din comunele Vânători și Cudalbi.

Comuna Foltești se afla deja în scenariul galben de funcționare, iar școlile vor continua în acest mod până la scăderea incidenței sub 1 la mie”, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați.

Conform scenariului galben cu privire la funcționarea școlilor, au prioritate să meargă la şcoală preşcolarii, elevii din clasele 0-4 şi elevii din anii terminali. Restul claselor se fac online, dar şi la şcoală, prin rotaţie.

Decizie de ultimă oră în Galați. Ce se întâmplă cu școlile din oraș

Încă 1.470 de cazuri de coronavirus, în România

Marți, Grupul de Comunicare Strategică a raportat încă 1.470 de cazuri de coronavirus, în România, față de ultima informare. Astfel, bilanțul total al cazurilor de coronavirus ce au fost înregistrate, în țară, de la începutul pandemiei, a crescut la 125.414.

În județul Galați, au fost înregistrate, în total, de la începutul pandemiei, 4.221 de cazuri, dintre care 53 au fost anunțate la ultima raportare.

Distinct de cazurile de coronavirus nou confirmate, au fost reconfirmate pozitiv cu COVID-19 opt persoane, în județul Galați.

În total, până astăzi, au murit 4.792 de persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19, în România.

”În intervalul 28.09.2020 (10:00) – 29.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 44 de decese (30 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea și București. 

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În spitalele din țară, numărul persoanelor care sunt internate cu COVID-19 este de 7.527. Dintre acestea, 551 se află internate la ATI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...